Salon aurinkovoimala ruokkii jo lukiota

0

– Tässä sitä syntyy, hiljaista sähköä lukion käyttöön, keskellä kaupunkia, Salo Energia Oy:n Esa Areva kertoo tyytyväisenä. Salon aurinkovoimala alkoi tuottaa Salon lukiolle sähköä elokuun alussa.

Salon lukio on yksi Suomen ekologisimmista lukioista, sillä viereinen Salon aurinkovoimala tuottaa sille tämän tarvitseman sähkön. Voimala on kytketty päälle elokuun alussa. – Tilaa tontilla olisi vielä noin 4 500 lisäpaneelille, jos kaupunki vaan ostaisi lisää sähköä, Salo Energian Esa Areva sanoo.

Lukion aurinkovoimala on 95-prosenttisesti suomalainen ja suurelta osaltaan salolainen. Seuraava maali on toimittaa kokonaisia paneelitehtaita maailmalle. Esa Areva uskoo, että ensi vuonna Solar Finlandin miljoonien eurojen linjastoja saadaan kaupattua jo liki joka mantereelle.

Lue lisää 23.8.2017 lehdestä