SalPa dominoi paikallisottelua ja vei 3-1-voiton Peimari Unitedista – salolaiset nousivat jälleen ainakin toviksi lohkon kärkipaikalle

0
SalPan oman kasvatin Iku Leinon maali sinetöi joukkueelle voiton. (arkistokuva)

Salon Palloilijat nousi jälleen kärkipaikalle jalkapallon miesten Kakkosen B-lohkossa. SalPa päihitti paikallishenkisessä ottelussa Salon Urheilupuiston tekonurmella ylivoimaisen esityksen jälkeen Peimari Unitedin maalein 3-1 (0-0).

Jälkimmäisellä 45-minuuttisella vahvasti kotijoukkueen hallussa ollut ottelu pysyi maalittomassa tasatilanteessa toisen puoliajan alkupuolelle asti. Keskikenttäpelaajan, SalPan kauden parhaan maalintekijän Lucas Gabrielssonin 56. peliminuutilla viimeistelemä 1-0-osuma vapautti joukkueen pelaamista. Eetu Leppäsen 2-0-maali vain kahdeksaa minuuttia myöhemmin vapautti tekemistä entisestään.

SalPa joutui ottamaan toppari-kapteeni Ville Rannikon vaihtoon parikymmentä minuuttia ennen loppua. Pian tämän jälkeen pystyikin tekemään kavennusosuman. Vaihdosta kentälle tullut keskikentän rouhija, Kutosesta asti Peimari Unitedia edustanut Eero Vornanen onnistui tekemään uransa ensimmäisen maalin Kakkosen tasolla. Vornanen on siirtynyt Kakkosessa laitapuolustajan tontille.

”Joutsenet” laukoi epävirallisen tilaston mukaan jopa 20 kertaa vastustajan maalia kohti. Ottelun lopusta ei tullut jännitysnäytelmää, kun vierasjoukkueen oma maali käytännössä sinetöi maalillaan kotivoiton. Tuossa vaiheessa varsinaista peliaikaa oli jäljellä seitsemisen minuuttia. Peimarin Aki Varjonen poistettiin loppuhetkillä kentältä kahden varoituksen jälkeen.

SalPa saa pitää lohkon kärkipaikkaa joko vajaan vuorokauden ajan tai sitten reilusti pidempään. Pisteen takamatkalla oleva MuSan Salama pelaa ”tasoittavan” ottelunsa lauantaina kello 17 Tampere Unitedin isäntänä.

Kärkijoukkueiden pakkaa sekoittaa edelleen myös FC Viikingit, joka onnistui päihittimään perjantaina Etelä-Espoon Pallon. SalPan ero Viikinkeihin pysyi näin kolmessa sarjapisteessä, kun näillä joukkueilla on pelaamatta kuusi ottelua.

Peimari Unitedin tilanne ei tappiosta huolimatta kokenut dramaattista romahdusta. NuPS:n ja FC Jazzin tasapeli sopi Peimarille erinomaisesti.

SalPan oma kasvatti Iku Leino pelasi täyden ottelun "Joutsenten" riveissä.