Hurrikaani Maria saattaa säästää Bahaman raivoltaan – Puerto Ricossa pelätään padon murtumista

0

Hurrikaani Irman pahoin runtelema Bahaman saarivaltio saattaa säästyä hurrikaani Marian hävitykseltä. Tämänhetkisen ennusteen mukaan Maria ohittaa saarivaltion itäpuolelta ja jatkaa matkaansa Atlantilla pohjoiseen.
Puerto Ricossa Maria on aiheuttanut suuret tuhot. Hurrikaani vaurioitti muun muassa tärkeää patoa, jonka pelätään sortuvan täysin. Noin 70 000 ihmistä on määrätty evakuoitavaksi.
Hurrikaani ja sitä seuranneet tulvat ovat katkoneet saarella teitä, sähköt ja puhelinverkot. Viranomaiset ovat arvioineet, että sähköjen palauttaminen miljoonille ihmisille myrskyn jälkeen saattaa kestää jopa puoli vuotta. Sähköverkko on käytännössä tuhoutunut, ja paikallinen sähkölaitos yrittää ensin palauttaa sähköt sairaaloihin ja vesilaitoksiin.
Yhdysvaltojen katastrofivirasto Fema on lähettänyt saarelle ruoka-apua ja vettä, mutta aluksilla on ollut vaikeuksia päästä myrskyn tuhoamiin satamiin.
Kaikkiaan Maria on vaatinut jo yli 30 ihmisen hengen Puerto Ricossa, Dominicassa, Haitissa sekä Ranskalle kuuluvalla Guadeloupen saarella.

STT

Kuvat: