Salo velvoittaa tuulivoimayhtiöt melumittauksiin

0

Salon kaupunki velvoittaa tuulivoimayhtiöt Restuuli Oy:n ja Tuuliwatti Oy:n mittaamaan Märynummen tuulivoimaloiden aiheuttamaa melua. Rakennus- ja ympäristölautakunta päätti asiasta yksimielisesti keskiviikkona.

Mittaukset on tehtävä ensi huhtikuun loppuun mennessä kolmella kiinteistöllä sekä sisä- että ulkotiloissa. Mittausten hinnaksi on arvioitu 30000-50000 euroa. Päätöksen mukaan ne pitää teettää luotettavalla alan toimijalla.

Kaupunki torjui alueen asukkaiden vaatimuksen melumittauksista vuonna 2015. Päätöksestä valitettiin, ja Vaasan hallinto-oikeus palautti asian uudelleen käsiteltäväksi.

Tänä vuonna tuulivoiman melusta on julkaistu uutta tutkimustietoa. Lautakunnan puheenjohtajan Ismo Saaren (kesk.) mukaan uusi tieto oli ratkaisevaa, koska se antoi lautakunnalla aiheen epäillä alkuperäisen melumallinnoksen luotettavuutta.