Salon Viestin tähtäimessä pelaajien nostaminen Mestaruusliigaan

0

Salon Viestin naisten 1-sarjajoukkueen menestys alkavalla kaudella nähdään toden teolla vasta ensi kesänä siitä, moniko nykyjoukkueen pelaajista pääsee mukaan Mestaruusliigan LP Viestin treenirinkiin ja sitä kautta sopimusneuvotteluihin. Näin alleviivaa joukkueen tuore valmentaja, Viestin a-pojista joukkueen peräsimeen siirtynyt Sami Leinonen.

– Joukkue on muuttunut aika paljon viime kaudesta, joten mitään selvää tulostavoitetta ei voi asettaa. Koitamme tehdä mahdollisimman hyvää työtä nuorten pelaajien kanssa, jotta heillä olisi mahdollisuus siirtyä uralla eteenpäin. Se oikeastaan kertoo menestyksestämme paremmin, miten monta pelaajaa saamme tulevaisuudessa nostettua LP Viestin mukaan.

Viime kaudella Sami Heikkiniemen valmentama Viesti ylsi 1-sarjassa lopulta välieriin asti. Tuon joukkueen runkopelaajista kesän aikana poistui erinäisistä syistä Viivi Vahala ja Olivia Kakko.

Saana Lindgren teki puolestaan sopimuksen LP Viestin kanssa, mutta tullee siitä huolimatta esiintymään edelleen myös 1-sarjassa farmiyhteistyösopimuksen myötä.

– Kun aloitimme harjoitukset, meillä oli kasassa vain seitsemän viime kauden joukkueen pelaajaa. Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa, millä tasolla pelimme on. Mutta siitä lähdetään, että peli kehittyy kauden aikana ja sen mukana luonnollisesti tuloksetkin paranevat, Leinonen miettii.