SalPa ei yltänyt nousukarsintaan jalkapallon Kakkosessa

0
SalPan kärkipelaaja Jaakko Oksanen yritti TPV:n puolustuksen puristuksessa kaikkensa.

SalPan kärkipelaaja Jaakko Oksanen yritti TPV:n puolustuksen puristuksessa kaikkensa.

Salon Palloilijat ei pelaa jalkapallon miesten Kakkosen nousukarsinnoissa. SalPa hävisi kauden viimeiseksi muodostuneen ottelunsa kotikentällään Tampereen Pallo-Veikoille maalein 2-4 (2-2).

SalPa sijoittuu lohkossa kolmanneksi. Voittajaksi nousi lopulta FC Viikingit, joka lähti päätöskierrokselle kolmannelta sijalta. Toiseksi päätyi Musan Salama, eli asetelmat kääntyivät täysin päälaelleen, kun kärkikaksikkona ennen viimeisiä pelejä olivat SalPa ja EsPalle hävinnyt BK-46. Peimari Unitedin putoaminen Kolmoseen sinetöityi, kun se hävisi kotikentällään FC Espoolle tylysti maalein 0-6.

Heti ottelun alkuminuuteista lähtien oli selvää, ettei kumpikaan joukkue ottelussa peruuttele. SalPalla oli omat tilaisuutensa ensimmäisen puolen tunnin aikana siirtyä jopa useamman maalin johtotilanteeseen. Totuus oli kuitenkin se, että 2-1-johtotilannetta piti TPV.

SalPan 1-0-johtomaali oli komean yhdistelmän tulos. Topias Tiainen syötti pystyyn oikealle laitapuolustajalle Jami Siirtolalle. Hänen erinomainen keskityksensä tavoitti kärkipelaaja Albijon Muzacin, joka viimeisteli varmasti osuman jo viiden minuutin pelin jälkeen.

”Joutsenet” kehitti melko nopeaan tahtiin myös muutaman muun maalitilanteen. Lähimpänä oli Jaakko Oksanen, joka laukoi pallon pienehköstä kulmasta tolppaan. Hetkeä myöhemmin Oksasen tekemä maali hylättiin aiheellisesti paitsiona.

Kotijoukkue satsasi vahvasti hyökkäyspeliin, mikä kostautui osaltaan vierasjoukkueen maaleissa. SalPan pelaajat menettivät kahdessa tilanteessa pallon, eivätkä muut miehet ehtineet rikkoa vastustajaa.

Nämä tilanteet johtivat TPV:n hienosti tehtyihin maaleihin. Valtteri Salomaa viimeisteli ensin 24. minuutilla loistavasti pelatun vastahyökkäyksen päätteeksi 1-1:een, ja vain seitsemän minuuttia myöhemmin Rudi Dieter päätti ylivoimahyökkäyksen kliinisesti.

Lohkon voittajasuosikkina lähtenyt TPV:n akilleen kantapää on pitkin kautta ollut puolustus. Sinällään ei ollut edes ihme, että puoliaikatauolle lähdettiin neljän tehdyn maalin myötä. TPV:n 2-1-johotmaalin jälkeen SalPan pelissä oli heikompi jakso, joka päättyi parhaalla mahdollisella tavalla. Topias Tiainen onnistui tekemään äärimmäisen tärkeän tasoitusmaalin, kun pelattuna oli 39 minuuttia.

Tahti ei kuitenkaan muuttunut toisen puoliajan alussakaan. SalPa hyökkäsi edelleen pääsääntöisesti hyvin, mutta puolustuspäässä oli huomattavasti vaikeampaa. TPV:n kolmas maali, tekijänä Waltteri Riihimäki 50. minuutilla, syntyi samankaltaisella kaavalla kuin aiemmatkin. Maali tehtiin sinänsä hienosti, mutta sitä avitti kotijoukkueen löysähkö puolustaminen.

Vain tovia myöhemmin oli jo raktaisun enteitä, kun TPV:n pelaaja pääsi nopean vapaapotkun jälkeen yksin läpi. Chippi lipui kuitenkin ohi maalin.

SalPalla oli myös pari melko hyvää tilannetta tasoitusmaaliin toisen jakson alkupuolella. Tehtävä muuttui kuitenkin koko ajan vaikeammaksi. Kaksi maalia olisi pakko tehdä, kun lohkon muiden otteluiden tilanteet varmistivat sen faktan, että salolaisten on voitettava lohkon ykkössijan saavuttaakseen.

Vaan ei ollut tämä kausi sittenkään SalPan nousukarsintojen aika. Vielä kerran joukkue puolusti heikosti, ja vielä kerran TPV hyödynsi sen mainiosti. Mohamed Koroman maali 71. peliminuutilla alkoi jo sinetöidä ottelua, eikä SalPa saanut enää kunnon kirivaihdetta päälle.

Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö, 551 katsojaa.