Tommi Pikkarainen palaa SalPan miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaksivuotisella pestillä

0
Tommi Pikkarainen työskenteli TPS:n valmennuspäällikkönä viisi vuotta.

Tommi Pikkarainen työskenteli TPS:n valmennuspäällikkönä viisi vuotta.

Jalkapallovalmentaja Tommi Pikkarainen palaa Salon Palloilijoiden miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi yhdentoista vuoden tauon jälkeen. Pikkarainen ja SalPa ovat neuvotelleet käytännön asiat valmiiksi, ja kaksivuotinen sopimus allekirjoitetaan lähitulevaisuudessa.

47-vuotias Pikkarainen valmensi SalPan kahdesti lähelle sarjanousua Ykköseen vuosina 2005-2006. Ensimmäisellä kerralla joukkue ylsi nousukarsintaan, ja vuonna 2006 salolaiset jäivät täpärästi toiseksi lohkossa, jonka voittaja TPV nousi suoraan Ykköseen.

Kokkolassa syntyneen Pikkaraisen tie vei SalPan jälkeen kotiseudulle. Hän toimi ensin veikkausliigajoukkue Jaron apuvalmentajana ja sen jälkeen puolentoista kauden ajan toisen liigajoukkueen VPS:n päävalmentajana.

VPS-pesti päättyi lähtöpasseihin heinäkuussa 2011, jonka jälkeen Pikkarainen aloitti Turun Palloseuran valmennuspäällikkönä. Kuluvana vuonna mies on viettänyt omalla kohdallaan aikuisiällä ainutlaatuista välivuotta jalkapallosta.

– Aika TPS:n juniorien parissa oli todella hienoa, ja opin silloin valtavasti uutta jalkapallosta. Lopulta joukkueen kanssa työskentely on kuitenkin se asia, mitä kaipaan lajista eniten. Ei sitä vaan mikään voita, kun harjoitellaan säännöllisesti ja reissataan viikonloppuisin peleihin, Pikkarainen maalailee.

Kaksivuotinen sopimus on tärkeä asia SalPalle. Näin pysyy takuu jatkuvuudelle, kun tällä kaudella erinomaista työtä ”Joutsenissa” tehnyt päävalmentaja Jarkko Tallqvist siirtyy tehtävästä sivuun.