10 ottelua 31 päivässä – Vilppaan hurja kuukausi päättyy lauantaina Seagullsia vastaan Salohallissa

0

Vilppaan sentteri Aaron Jones on pelannut alkukaudella keskimäärin 26 minuuttia ottelua kohden.

Vilppaan korisliigajoukkue on lauantain Seagulls-kotiottelun jälkeen käynyt melko tasan kuukaudessa läpi sellaisen ottelumankelin, jollaista tulee harvoin vastaan.

31 vuorokauteen on mahtunut peräti kymmenen ottelua – niistä vieläpä kuusi vieraskentällä. Millään muulla joukkueella ei ole lauantain jälkeen pelattuna kahdeksaa ottelua enempää, ja esimerkiksi Kobrilla lukema on vasta kuusi.

– Tämä tilanne on tietysti ollut tiedossa heti sarjaohjelman julkitulon alusta asti. Esittämiimme muutostoiveisiin ei suhtauduttu sellaisella vakavuudella, jota olisimme toivoneet, muotoilee Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo.

Matias Ojala huilaa varmuudella ja Mikko Koivisto luultavasti Seagulls-ottelun. Salolaiset ovat siis joutuneet tulemaan toimeen ilman tätä kaksikkoa käytännössä koko alkukauden.

– Ei varsinaisesti väsytä. Omalla kohdalla harjoitukset ovat tärkeitä; olisi kiva päästä välillä puntille, toteaa Vilppaan iso laitahyökkääjä Juho Nenonen.

Vilpas-Seagulls on liigan kärkiottelu, sillä sarjakakkonen Vilpas on voittanut yhdeksästä ottelustaan kuusi ja sarjakolmonen Seagulls seitsemästä ottelustaan viisi.

Korisliigaa, Vilpas–Seagulls lauantaina kello 17 Salohallissa.