LP Viesti pääsee vihdoin aloittamaan kautensa lentopallon naisten Mestaruusliigassa

0
LP Viestin Kertu Laak (vas.), Saana Lindgren, Anna Czakan, Roosa Heikkiniemi ja Tuuli Kokkonen heittivät harjoituksissa ylävitoset. Kaikki on valmiina uuteen kauteen.

LP Viestin Kertu Laak (vas.), Saana Lindgren, Anna Czakan, Roosa Heikkiniemi ja Tuuli Kokkonen heittivät harjoituksissa ylävitoset. Kaikki on valmiina uuteen kauteen.

LP Viesti pääsee perjantaina ja lauantaina kauan odottamiinsa avausotteluihin lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Alun perin avauksen piti tapahtua jo lähes kaksi viikkoa sitten Orivedellä, mutta paikallisen Ponnistuksen hallipula siirsi tämän ottelun tammikuulle.

Ottelusiirron myötä LP Viestin otteluohjelma on poikkeuksellisen kotipainoitteinen. Joukkue pelaa kahdeksasta ensimmäisestä pelistään peräti kuusi Salohallissa, eli joukkue ehtii tulla marraskuun loppuun mennessä kotiyleisölle erittäin tutuksi.

Mukaan mahtuvat myös Mestarien liigan karsintaottelut bulgarialaisjoukkue Maritza Plovdivia vastaan. Ne pelit pelataan 19. lokakuuta Bulgariassa ja 25. lokakuuta Salossa.

Ensimmäisissä liigaotteluissaan LP Viesti kohtaa perjantaina vieraskentällä LP-Vampulan ja lauantaina Salossa HPK:n. HPK-ottelu kuuluu samalla osana Ylen ”finaaliputki”-lähetyksiin, eli viime kauden loppuottelijat kohtaavat televisiokameroiden alla.

Juuri LP Viesti ja HPK ovat itsestäänselvät suursuosikit myös alkaneelle kaudelle. Neljännen ulkomaalaispelaajan hiljattain hankkinut Oriveden Ponnistus ja sen viime kauden pronssiotteluvastustaja Pölkky Kuusamo voivat totaalisella täysosumakaudella uhmata suosikkikaksikkoa. LP Viesti ja HPK dominoivat kuitenkin viime kautta niin totaalisesti, että tämän asetelman muuttuminen olisi iso yllätys.

LP-Vampula on etukäteen LP Viestille selkeästi voitettava vastustaja vieraskentälläkin. Pientä arvoitusta tuo toki se, että kyseessä on salolaisille liigakauden avausottelu.

– Lähdemme myös Vampulaa vastaan niin sanotulla ykköskokoonpanolla. Pelaamme ennen Mestarien liigan karsintoja vain nämä kaksi kotimaan ottelua, ja sen takia kaikki yhteiset pallot ja pisteet ovat tärkeitä heti kauden ensimetreistä lähtien, toteaa LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Viime kaudella HPK oli kauden alussa selkeästi LP Viestiä terävämpi, mutta osat vaihtuivat tärkeimmillä hetkillä eli Suomen cupin ja Mestaruusliigan loppuotteluissa.

Nyt tilanne saattaa olla toisinpäin. HPK:ssa jatkaa viime kauden pelaajista vain kaksi (Salla Karhu ja Eveliina Rautiainen). Joukkue ei lukuisten maajoukkuekomennusten myötä ehtinyt suuremmin harjoitella ja/tai pelata harjoitusotteluita yhdessä, minkä myötä yhteispelissä saattaa olla alkukaudella vielä paljonkin hiomista.

Toisaalta hämeenlinnalaisjoukkueen pelaajamateriaali on tasoltaan Mestaruusliigan historiaankin peilaten poikkeuksellisen laaja. Suomen maajoukkuestatuksen pelaajia löytyy ryhmästä peräti viisi, joten osa heistä tai vaihtoehtoisesti kolmesta ulkomaalaispelaajasta joutuu vääjäämättä seuraamaan otteluita vaihtopenkitltä.

HPK ehti hävitä kauden avausottelunsa Pölkylle. LP Viestillä olisi siis lauantain ottelun voittamalla tilaisuus saada jo melko merkittävä etu runkosarjan voittotaisteluun. Olkoonkin, että LP Viesti kohtaa runkosarjan aikana ennalta kaikki kovimmat kilpakumppaninsa eli HPK:n, OrPon ja Pölkyn kahdesti vieraskentällä ja vain kerran Salohallissa.

Laaja katsaus mestaruusliigakauteen on luettavissa perjantain Salon Seudun Sanomissa.