LP Viesti tuli lentopallon mestaruusliigakauteen odotetun vakuuttavasti – lauantaina mielenkiintoinen HPK-ottelu

0
LP Viestin hakkuri Kertu Laak oli alusta asti erittäin vakuuttava pallontappaja.

LP Viesti pääsi erittäin nopeasti sisään uuteen lentopallon naisten mestaruusliigakauteen. Sarjan alakastiin povattu kotijoukkue LP-Vampula pystyi pistämään salolaisille hanttiin lähinnä avauserässä, mutta loppunumeroiksi kirjattiin Huittisissa LP-Vampula ensin mainittuna 0-3 (20-25, 17-25, 16-25).

LP Viestin uusi virolaishakkuri Kertu Laak osoitti välittömästi olevansa valmis ensimmäisen ulkomailla pelattavan kautensa tosikoitoksiin. Laak teki joukkueensa viidestä ensimmäisestä pisteestä neljä ja tahditti osaltaan viestiläiset jo 7-2-johtoon. Alkuvaiheessa syöttöjä suunnattiin etenkin LP-Vampulan yleispelaajalle Hilkka Hujaselle, jolle kertyi ensimmäiseen erään runsaasti sekä hyökkäyspisteitä että vastaanottovirheitä.

Vampulan pirtein jakso kenties koko ottelussa osui siihen, kun joukkue nousi mainitusta viiden pisteen tappiotilanteesta 10-9-johtoon. Sen jälkeen LP Viestin hyökkäysvoima alkoi nousta esiin: Laak takoi heti ensimmäiseen erään kahdeksan pistettä jäätävällä hyökkäysprosentilla 80. Vahvasti aloittivat myös yleispelaaja Noora Kosonen sekä kaksi ässää avauserään syöttänyt, viime kaudella LP-Vampulaa vielä edustanut keskitorjuja Eeva Puukka.

Vampula kävi vielä tilanteessa 20-22, mutta erän kolme viimeistä pistettä vei siis vierasjoukkue.

Toisessa erässä Viktoriia Tuchashvilin passien pääkohde oli Kosonen, joka teki erän aikana kuusi pistettä. Myös toinen yleispelaaja, LP-Vampulan syöttöjen kohteena enimmäkseen ollut Ronja Heikkiniemi teki hyvää jälkeä sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä.

Laak tyytyi tässä erässä pieneen rooliin, ja päävalmentaja Tomi Lemminkäinen pyöritti vaihtoarsenaaliaan. Pitkään taukoon mennessä kentällä olivat käyneet kaikki 12 kokoonpanossa ollutta LP Viestin pelaaja.

Toisessa erässä LP-Vampula ei pystynyt juurikaan vierailijoiden haastamiseen. Se mahdollisin keino tähän, aloitussyötöt, eivät tuottaneet Viestille suurempia vaikeuksia. Heikkiniemi nosti kaikki viisi hänelle kohdistettua syöttöä sataprosenttisesti ylös. Kokonaisuudessaan Viestin hyökkäysprosentti oli kahden erän jälkeen mainio, 51.

Vampula yritti päästä peliin mukaan myös vaihtamalla kentälle monelta aiemmalta vuodelta tutun yleispelaajan Elli-Noora Hiltusen. Vampulan ryhmään vasta kesken kauden liittynyt Hiltunen keskittyy enimmäkseen työelämään, mutta on joukkueelle äärimmäisen tärkeä lenkki sen taistellessa todennäköisesti viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Kolmannessa erässä Vampula pyristeli lähes tasapäisesti noin kymmeneen pisteeseen, tarkalleen ottaen tilanteeseen 10-11. Sen jälkeen se oli kotijoukkueen kannalta menoa ennen kaikkea Viestin erinomaisen torjuntapelaamisen myötä: 10-13 Laak torjunnalla, 10-14 Laak torjunnalla, 10-15 Laak hyökkäyksellä, 10-16 Puukka torjunnalla.

Lauantaina LP Viestillä on edessään mitä todennäköisemmin perjantaita kovempi haaste. Se kohtaa viime kevään finaaliuusinnassa silloin hopealle jääneen Hämeenlinnan Pallokerhon Salohallissa alkaen kello 16.15. Kun ero oli Huittisissa riittävän iso, otettiin Lindgren hakkuriksi ja Elina Käsnänen passariksi lauantaita silmällä pitäen.

Vahvan hyökkäyspelaamisen lisäksi LP Viesti onnistui muillakin pelin osa-alueilla. Libero Hillaelina Hämäläinen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

LP-Vampula-LP Viesti 0-3 (20-25, 17-25, 16-25)

LP-Vampulan pisteet/plusmiinus: Tilda Oikari 7/-1, Sarah Blomgren 6/-1, Elli-Nooora Hiltunen 5/+3, Veda Mansikkaviita (passari) 1/-1, Kristiina Minkkinen 4/+2, Hilkka Hujanen 13/+4, Roosa Nieminen 2/-1. Libero Julia Porsangerin vastaanottoprosentti: 40.
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili (passari) 2/+2, Noora Kosonen 12/+10, Eeva Puukka 6/+5, Anna Czakan 5/+2, Saana Lindgren 3/+1, Pilvi Kettunen 0/-1, Kertu Laak 15/+11, Ronja Heikkiniemi 13/+9. Libero Hillaelina Hämäläisen vastaanottoprosentti: 56.

LP Viestin hakkuri Kertu Laak oli alusta asti erittäin vakuuttava pallontappaja.