Salo kasvattaa tukeaan LP Viestille ja Vilppaalle

0
Vilppaan Teemu Rannikko vauhdissa Katajaa vastaan.

Vilppaan Teemu Rannikko vauhdissa Katajaa vastaan.

Salon kaupunki kasvattaa tukeaan lentopallon Mestaruusliigaa pelaavalle LP Viestille ja Korisliigaa pelaavalle Vilppaalle.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina markkinointiyhteistyömallin, jonka mukaan kaupungin perustuki pääsarjajoukkueille nousee nykyisestä 7 500 eurosta 15 000 euroon kaudelta.

Lisäksi kaupunki maksaa otteluisännyyksistä 2500 euroa peliltä. Korisliigan tai Mestaruusliigan osalta tuki joukkueelle voi olla siis korkeintaan 22 500 euroa kaudelta.

Kansainvälisissä otteluissa kaupungin tuki on tuhat euroa per ottelu riippumatta siitä, pelaako esimerkiksi LP Salo CEV Cupia vai Mestarien liigaa. Tuki sisältää kaupungin otteluisännyyden.

Kaupunki on vertaillut päätöstä varten muiden kaupunkien pääsarjajoukkueilleen myöntämiä tukia ja yleisavustuksia sekä niiltä perittyjä salivuokria.

Kaupunginjohtaja Lauri Innan mukaan vertailu osoittaa, että Salolla on ollut vaikeina vuosina selkeästi alimitoitettu tuki joukkueille. Salivuokrat huomioiden tuki on ollut hänestä minimaalinen, ja sitä on tarvetta korottaa. Korotuksen jälkeenkin tuki on maltillinen verrattuna muihin kaupunkeihin.

Kaupunki hakee markkinointiyhteistyöstä positiivista näkyvyyttä. Lauri Innan mukaan urheilu tuo Salolle todella arvokasta mainosta niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Joukkueet ja niiden kannattajat ovat tärkeitä positiivisen kaupunkikuvan rakentajia. Salo tunnetaan niiden ansiosta ympäri Suomea erityisesti sisäpalloilukaupunkina.

Pääsarjajoukkueiden markkinointiyhteistyöhön varatut rahat sisältyvät Lauri Innan talousarvioesitykseen.