Vilpas kaatoi Seagullsin koririkkaassa kärkikamppailussa ja nousi Korisliigan paalupaikalle

0
Vilppaan Aaron Jones teki hyvää työtä Seagullsin maajoukkuemiestä Antti Kanervoa vastaan.
Seagullsin maajoukkuetakamies Antto Nikkarista puolustava Vilppaan Ilmari Kallio kuului eilenkin joukkueensa parhaimpiin pelaajiin.

 

Vilppaan Aaron Jones teki hyvää työtä Seagullsin maajoukkuemiestä Antti Kanervoa vastaan.

Vilpas otti jo viidennen voittonsa putkeen, kun joukkue voitti Salohallissa pelatussa kärkiottelussa sarjakolmosen Seagullsin pistein 95-89 (47-42). Voitto nosti Vilppaan Korisliigan kärkeen ohi kolme ottelua vähemmän pelanneen Kouvojen. Vilpas on voittanut kymmenestä ottelusta seitsemän – Kouvot seitsemästä ottelusta kuusi.

1  884 katsojan edessä pelattu kärkiottelu alkoi todellisella ilotulituksella. Vilppaan Javontae Hawkins ja Teemu Rannikko latoivat kovia koreja, joihin Seagullsin Tuukka Kotti vastasi vieläkin kovemmilla koreilla. Vilpas heitti koko neljänneksen hurjilla prosenteilla ja sai tukittua korinalustan Seagullsin sisäpelaajilta.

Eikä Seagullsin tilannetta parantanut uransa 742:nnen liigaottelun pelanneen Timo Heinosen kolme nopeaa virhettä. Avausneljänneksen ilotulituksen päätti mahtavaan vireeseen päässyt takamies John Jordan nostamalla tilanteeksi 30-17.

Siinä missä Vilpas heitti avauskympillä kymmenen kahden pisteen koria, heitti Seagulls vain yhden.

Seagulls sai terävöitettyä palloscreenipuolustustaan toisella neljänneksellä ja kavensi maajoukkuemies Antti Kanervon illan ensimmäisellä kolmosella tilanteeksi 35-30. Sen kolmosen kuittasi kuitenkin kauden parasta otteluaan pelannut Rannikko.

Rannikon kuorma ja vastuu pelinrakentelusta kasvoi entisestään, kun Vilppaan kakkospointti Aatu Kivimäki taittoi nilkkansa ja joutui jättämään ottelun kesken hyvissä ajoin ennen puoliaikaa.

Kanervon ja Kotin johdolla vieraat kavensivat Vilppaan taukojohdon viiteen pisteeseen (47-42). Vilpas heitti avauspuolikkalla ainoastaan yhden vapaaheiton.

Vilpas repäisi tauon jälkeen eron takaisin kymmeneen (52-42), mutta ei päässyt karkuun, kiitos kentälle palaneen Heinosen, joka heitti vieraille seitsemän pistettä peräkkäin. Kumpikin joukkue joutui kiihkeässä ja kovaotteisessa ottelussa nopeasti virhevaikeuksiin ja kolmas neljännes meni vapaaheittämiseksi.

Seagulls piti hermonsa ja pelinsä paremmin kontrollissa ja nousi Remy Abellin kolmosella jo kahden pisteen päähän (64-62). Vilpas kuitenkin pysyi johdossa liukkaan John Jordanin vapaaheitoilla. Lopulta väistämätön tapahtui, kun hurjalla teholla hyökännyt Seagulls siirtyi Kotin kääntöhyppyheitolla 70-71-johtoon ennen päätösneljännestä.

Seagullsin johto kävi päätösneljänneksen alussa jo viidessä (70-75), sen virhevaikeuksista edelleen kärsinyt Vilpas kiri kiinni ja siirtyi Aaron Jonesin illan neljännellä donkilla 80-79-johtoon, kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia. Yksi ottelun kulminaatiopisteistä nähtiin, kun Kotti rikkoi korinalusväännössä loistavasti puolustanutta Juho Nenosta eu-virheen arvoisesti. Sitä seuranneesta pallonhallinnasta Rannikko upotti illan kolmannen kolmosensa ja siirsi Vilppaan 84-79-johtoon.

Pitkään neljän virheen rasittamana pelanneesta Nenosesta tuli Vilppaan sankari, kun Seagulls ei pystynyt – hyvästä yrityksestä huolimatta – saamaan miehelle viidettä virhettä, vaan puski tuloksettomasti päätään Nenosen atleettiseen rintakehään.

Vilpas siirtyi 79 sekuntia ennen ottelun loppua ratkaisevan tuntuiseen 92-82-johtoon. Seagulls kuitenkin kavensi kovilla koreilla johtoa ja roikkui 4-6 pisteen päässä, kiitos Vilppaan heikkojen vapaaheittojen. Rannikon heitettyä molemmat vapaaheittonsa sisälle 16,6 sekuntia ennen loppua, Vilpas siirtyi 95-89-johtoon. Seagullsin viimeinen hyökkäys päättyi Aaron Jonesin tylyyn blokkiin.

Tasaisesti onnistuneesta Vilppaasta Jordan heitti 24 pistettä ja seitsemän korisyöttöä antanut Rannikko 18. Jones merkkautti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 10 levypallolla.

Seagullsin paras pistemies oli Kanervo (15).

31 päivässä 10 ottelua pelannut Vilpas saa ansaitun huilin, sillä joukkueen seuraava ottelun on vasta ensi viikon perjantaina Salohallissa BC Nokiaa vastaan.