Vilpas nousi lopussa Espoo Unitedin ohi ja otti jo neljännen peräkkäisen voittonsa

0
EU:n Samuel Haanpää ja Vilppaan John Jordan heittivät monta kovaa koria.

EU:n Samuel Haanpää ja Vilppaan John Jordan heittivät monta kovaa koria.

Kohti Korisliigan kärkeä kurottava Vilpas otti jo neljännen voittonsa peräkkäin, kun sarjanousija Espoo United kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen vieraskentällä pistein 89–97 (46–36). Tappio oli sarjan jumboksi jämähtäneelle EU:lle jo kuudes peräkkäinen.

Nihkeästi alkaneen ottelun avausneljännes eteni tasaisena ja vähäkorisena. EU siirtyi ex-Vilpas Okko Järven illan toisella kolmosella 21–16-johtoon, josta tilanteessa lähdettiin toiselle neljännekselle. Laiskasti pelannut Vilpas ei heränyt vielä toisenkaan neljänneksen alussa, vaan EU siirtyi jo yhdeksän pisteen johtoon (26–17), Vilppaan hyökkäyksen takkuillessa pahemman kerran.

Vilppaan ”onneksi” EU:n Darius Moten otti epäurheilijamaisen virheen, jonka ansiosta vieraat saivat otteen. Teemu Rannikon kahdella korisyötöllä ja kahdella kolmosella Vilpas siirtyi kahdessa minuutissa johtoon (28–30). Tämä jäi kuitenkin hetken sykähdykseksi, sillä EU otti jälleen ohjat konkaritakamies Jeb Iveyn johdolla ja siirtyi uudelleen yhdeksän pisteen johtoon (41–32). Yhden kauden heikoimmista puoliajoista pelannut Vilpas lähti tauolle ansaitussa 46–36-tappioasemassa.

Heti tauon jälkeen Järvi heitti jo illan kolmannen kolmosen ja kasvatti kotijoukkueen johdon jo 13 pisteeseen (49–36). Vasta sitten Vilpas heräsi ja löysi aggressiivisuutta sekä puolustukseen että hyökkäykseen. Aatu Kivimäen ja Javontae Hawkinsin kolmosilla Vilpas siirtyi jo 55–56-johtoon. Kotijoukkueen kuumakätinen Samuel Haanpää ei halunnut luovuttaa, vaan käänsi käytänössä yksin ottelun taas kerran EU:n hyväksi ja Vilpas oli taas sillassa. Päätösneljänneksellä lähdettiin tilanteessa 71–66.

Päätösneljänneksen alussa EU oli yli kaksi minuuttia ilman pisteitä ja John Jordanin ja Rannikon kolmoset veivät Vilppaan 71–76-vierasjohtoon. Kovien korien seuratessa toisiaan Vilpas siirtyi seitsemän pisteen johtoon Tobin Carberryn kolmosella (78–85). Järven ja Iveyn johdolla EU piipahti vielä kahden pisteen päässä (83–85), mutta Vilppaan saatua kolme peräkkäistä stoppia puolustuksessa ja Aaron Jonesin nostettua kuusi peräkkäistä pistettä, siirtyi Vilpas ratkaisevan tuntuiseen 83–91-johtoon, kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Tästä ei enää EU enää noussut ja viimeiset minuutit etenivät etanan lailla vapaaheittoja heitellessä.

Tasaisesti pisteitä tehneen Vilppaan tehokkaimmat olivat Hawkins (20 pistettä), Jordan (19) ja Carberry (19). Jones heitti 14 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Vilppaan tärkein pelaaja oli kuitenkin Rannikko, joka kymmenen pisteen ja kuuden korisyötön lisäksi merkkautti illan kovimman plusmiinuslukeman +24.

EU:n kovimmaksi pistemieheksi nousi loppuminuuteilla Omar Calhoun (21).

Kumpikin joukkue heitti ottelussa 12 kolmen pisteen koria lähes 50 prosentin tarkkuudella. Korin alla ja vapaaheittoviivalla Vilpas oli aavistuksen tarkempi.

Vilppaan seuraava ottelu on edessä jo lauantaina, kun Helsinki Seagulls saapuu Salohalliin.