Vilppaan Juho Nenonen on myös startup-yrittäjä – Sportspot on urheilupalveluiden markkinapaikka

0

Korisliigassa pelaavan Vilppaan Juho Nenonen on perustanut joensuulaisen ystävänsä Teemu Harisen kanssa Sportspot-nimisen urheilupalveluiden markkinapaikan, joka aloittaa toimintansa täydellä teholla tänä syksynä.

Sportspotin bisnesidea on loppujen lopuksi melko yksinkertainen. Jos joku yritys, yhteisö tai yksityishenkilö tarvitsee esimerkiksi tyky-päivään, vuosijuhlaan tai vaikkapa polttareihin ohjelmaa, Sportspot tarjoaa räätälöidyn paketin tarpeeseen.

– Silloin kun vielä opetin yliopistossa urheilujohtamista, ajattelin useasti, että miksi entisiä ja nykyisiä urheilijoita ja valmentajia hyödynnetään niin vähän. Heidän mieletön osaamisensa jää varsinkin uran päätyttyä vähälle käytölle, Nenonen kertoo.

– Olen jutellut asiasta monien urheiluvaikuttajien kanssa ja jokainen, ihan oikeasti jokainen, on miettinyt samaa.

Nenosen mukaan vastaava välityspalvelu ei ole vielä kenenkään ydinosaamista ja uskoo, että kysyntää kyllä riittää.

– Ihmiset ovat valmiita maksamaan siitä, että he pääsevät treenaamaan huippu-urheilijan kanssa.

Kauppatieteiden maisteri Nenonen on tutkinut, testannut ja hionut liikeideaa jo pidemmän aikaa. Sportspot on myös mukana Tekesin Tempo-projektissa. Yrityksellä on vakuuttava Juho Nenonenomistajaryhmä, johon kuuluu muun muassa Nenosen hyvä ystävä ja FC Barcelonan koripalloilija Petteri Koponen.

Palvelussa on mukana jo nyt useita tunnettuja nykyisiä ja entisiä huippu-urheilijoita, kuten uimari HannaMaria Seppälä, ratakelaaja LeoPekka Tähti ja Vilppaan oma taikuri Teemu Rannikko. Kaiken kruunuksi listoilta löytyy myös itse Kuningas Jari Litmanen.

– Jokainen urheilija, jolle olen jutellut asiasta, on lähtenyt tähän messiin, Nenonen kertoo.

Omasta urheilu-urastaan Nenonen ei ole kuitenkaan vielä valmis luopumaan, vaikka startup-yrittäjäksi lähteekin.

– Olen edelleen täysipäiväinen koripalloilija, enkä aio tinkiä siitä. Kaikki jotka ovat firmassa mukana, tietävät tämän. Minulla on vielä hyviä pelivuosia jäljellä.

Lue lisää Sportspotista keskiviikon Salkkarista!