Suomalaisen naislentopallon kestomenestyjä LP Viesti pelaa 10-vuotisjuhlakauttaan

0

LP Viestin historian ensimmäinen virallinen ottelu pelattiin 4.10. 2008 Somerolla. Tuossa ottelussa seuraikoni Hanna-Mari Arminen siivitti LP Viestin 0-3-voittoon kotijoukkueesta.

2010-luvun johtava suomalainen naislentopalloseura LP Viesti täyttää helmikuun viimeinen päivä kymmenen vuotta. Seura järjestää juhlakauden aikana lukuisia eri tapahtumia ja tempauksia juhlistaakseen tasavuosia.

Juhlakauden päätapahtuma on 27. tammikuuta pelattava 10-vuotisjuhlaottelu, johon vastaan tulee LP-Vampula. Tuon ottelun jälkeen seura järjestää myös juhlagaalan.

Lisäksi seuralla on monia muita isompia ja pienempiä salaisuuksia, jotka paljastuvat juhlakauden kuluessa. Seura on ottanut käyttöön viestinnässään jo juhlalogon sekä viime kaudelta sosiaalisesta mediasta tutun tunnuslauseen ”One team – one heart” (yksi joukkue – yksi sydän).

LP Viesti Salo ry perustettiin jatkamaan naisten edustustason lentopallotoimintaa Salon Viestin pohjalle. Paikka pääsarjassa siirrettiin Viestiltä LP Viestille kaudella 2008–2009.

Uuden seuran historia on ollut yksi suuri menestystarina: ensimmäiset seitsemän kautta päättyivät Suomen mestaruuteen. Kaikkiaan mestaruuksia on tullut yhdeksän kauden aikana kahdeksan. Suomen Cupin voittoja on samana aikana tullut seitsemän.

Eli viimeisten yhdeksän kauden aikana vain kolme mestaruutta (LP Kangasala cupissa 2012 ja 2013 sekä HPK liigassa 2015–2016) ovat menneet LP Viestiltä ohi. Näissäkin kolmessa LP Viesti on ollut aina finaalin häviävänä osapuolena. Ja jokaisena kautena Tomi Lemminkäinen on toiminut seurassa joko päävalmentajana tai urheilutoimenjohtajana – juuri nyt kumpanakin.

Naisten pääsarjan maratontaulukossa LP Viesti/Salon Viesti on noussut jo kolmanneksi Hämeenlinnan (HPK, Vanaja RC, Tarmo-Volley jne.) ja Oriveden Ponnistuksen taakse.

Taulukon ykkössija tulee pysymään Hämeenlinnassa (925 pistettä) vielä pitkään, mutta kakkossija saattaa vaihtua jo ennen joulua: tällä hetkellä OrPolla on 836 pistettä ja LP Viesti/Salon Viestillä 824 pistettä. Joukkueet kohtaavat toisensa ensi viikon lauantaina Salohallissa.

Sitä ennen LP Viesti kohtaa perjantaina Salohallissa pelattavassa Suomen Cupin 1. puolivälieräottelussa LP-Vampulan.