Hermanni muuttaa AMK:lta tyhjiksi jääviin tiloihin

12
Hermannin yläkoulu muuttaa vuodenvaihteen jälkeen Ylhäistentien AMK:n vielä toistaiseksi käyttämiin tiloihin.

Hermannin yläkoulu muuttaa kevätlukukaudeksi keskustasta sisäilmaongelmien aiheuttaman remontin jaloista Turun AMK:n Salon yksikön tiloihin Ylhäistentielle. Turun AMK:n Salon yksikkö muuttaa vuodenvaihteen jälkeen Salon IoT Campukselle, joten isossa Ylhäistentien koulurakennuksessa on enemmän kuin tarpeeksi tilaa Hermannin 484 oppilaan ja noin 45 opettajan yläkoululle.

Salon lasten ja nuorten palveluiden johtaja Pia Setälän mukaan Hermanni halutaan siirtää yhteen paikkaan kokonaisuudessaan hajasijoittamisten sijaan.
– AMK on realistinen vaihtoehto, tilaa on tarpeeksi, Setälä sanoo.
Setälän mukaan Hermannin koulurakennus ei ole sisäilmaongelmien takia kokonaisuudessaan käyttökiellossa, mutta sekä koulun että remontin tekijöiden työrauhan takaamiseksi on parempi, että koulu siirtyy toistaiseksi väistötiloihin.

Ison koulun siirto muutamien viikkojen aikataululla on iso urakka, joten moni yksityiskohta on vielä auki. Esimerkiksi koulukyytien järjestelemisessä ollaan vasta pääsemässä alkuun.

Hermannin sisäilmaremontin kestosta ei ole tarkkaa tietoa, joten myöskään vielä ei tiedetä, kauanko hermannilaiset tulevat käyttämään Ylhäistentien tiloja.

Lue koko juttu 29.11.2017 lehdestä

Make

Järkevä päätös. Loistavat tilat valmiina ja varmasti paras ratkaisu olla hajoittamatta porukkaa. Selkeyttää myös kyytien järjestelyä yms.

Järki

Tehkää nyt se sisäilmaselvitys siellä AMK:n tiloissa! Ettei tule yllätyksiä…

keijo.k

Olihan se kohtalaisen pönttö esityskin heitellä koulun oppilaat ympäri kaupunkia, johtuiko mahdollisesti jonkinasteisesta ”tiedottomuudesta”? Kaikkien piti tietää AMK.n siirtymisestä?

Saikuttajat

Kaikissa kunnallisen puolen rakennuksissa on ”sisäilmaongelmia”. Muoti-ilmiö jonka verukkeella voi rajattomasti saikuttaa. Eipä jostain syystä sisäilmaongelmia yksityisissä yrityksissä ole läheskään tässä mittakaavassa. Mukavat ekstralomat vuosittain…

Muotia

Tervemenoa itse sinne sädesienen seuraksi, jos kerran on vain muoti-ilmiö 🙂

T: Hermannilainen

Tervetuloa opiskelemaan sädesienikouluun, joka on netin mukaan vaarallisimpia homelajeja. Tule vaikka viikoksi koulunpenkeille, niin tunnet kuinka opiskelu sujuu päänsäryn ja väsymyksen kera. Myöskään et nää takariveiltä taululle yhtään mitään, kun silmäsi ovat punaiset, kutisevat ja vuotavat. Viikonlopun saapuessa huokaiset helpotuksesta ja nautit kun voit antaa kehosi levätä seuraavaa maanantaita varten. Monet tutut ovat käyneet lääkäreissä jatkuvien ja pysyvien homeesta johtuvien terveysongemien takia. Monet joutuvat kesken päivää lähtemään kotiin, kun eivät enää vain pysty olemaan kun aamutunnit ovat olleet juuri täällä ”homesiivessä”. Kun on puhunut asiasta luokan ja muiden ihmisten kanssa, _kaikki_ ovat kokeneet homeoireilua. ”Pitäisi nukkua enemmän ja olla vähemmän… Lue lisää »

Merkonomi

Hyvä, että pääsette pois sieltä koulustanne. Siinä kaupunki joutui toimimaan ja taipumaan lopultakin.
Oireissa näkyy olevan osittain samoja piirteitä, kuin Korvenmäen kaatopaikan mm. solumyrkkyjä sisältävät, vähintäänkin viisi vuotta kestäneet päästöt asuntoihin – ajoittain 24/7 – ainakin muuutaman kilometrin säteellä kaatopaikasta. Kumpa kaupungissa olisi jokin taho ollut edes kiinnostunut myös tästä asiasta, mutta ei näytä kuuluneen kenellekään, päivitellään vaan että hajuahan se vaan on.

Armfeltin koulun vanhempi

Kannattaa perehtyä asiaan ennen kuin noin kovasti alkaa kadehtia. Kun oireilu johtuu sisäilmasta, sairaslomaa ei saa. Kela ei myönnä sairauspäivärahaa, vaikka menisi työkyky. Kuntoutusta, työeläkettä tai mitään korvauksia ei saa. Sairaslomalla voi olla omalla kustannuksella ilman toimeentuloa silloin, kun terveys ei enää kestä.

Että sellainen ”muoti-ilmiö”. Kannattaa todella ottaa selvää asioista ennen kuin heittelee noin perättömiä väitteitä!

Lasten ja nuorten kohdalla mitään ”työsuojelua” ei ole eikä ongelmia haluta tunnistaa eikä tunnustaa virallisesti. Mikään taho ei kanna vastuuta. Kansanterveyden ja talouden kannalta on todella lyhytnäköistä altistaa ja sairastuttaa tulevaisuuden veronmaksajia.

Jerppu

Kyllä yksityisissä yrityksissä ja monissa kodeissakin on sisäilmaongelmia, hometta sun muuta. Niitä ei vain tutkita eikä korjata. Yritysmaailmassa yksittäinen työntekijä ei mahda asioille mitään, jos menet esittämään epäilyksesi niin sinut leimataan valittajaksi ja hankalaksi tyypiksi. Seuraavissa YT-neuvotteluissa sitten muistetaan pistää ensimmäisenä pellolle. Työsuojeluvaltuutettujakaan ei taideta kouluttaa homekoiriksi, ihan yhtä tyhjän kanssa koittaa sitäkään kautta saada tutkimuksia vireille. Sama kuin kemikaalien ja muiden altisteiden kanssa, niin kauan kuin kukaan ei valvo ja pakota yrityksiä parantamaan työoloja, mitään ei tapahdu. Sen jälkeenkin, kun aletaan valvoa ja vaatia suojaimia, ilmanvaihtoa ja savunpoistoa yms. niin teetetään edelleen vaarallisia hommia, yleensä vähän piilossa ja salaa… Lue lisää »

Homeuhri

Siis tämä on hyvä juttu. Minulla oli aivan kauheita oireita, kokeilin Moisioonkin menemistä eikä onnistunut. Ja että ”työläisten rauhan takia”😒 just joo…

Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn

Kerrankin päätös, jossa on järkeä. Oma lapseni altistui ja sairastui Hermannissa opiskellessaan. Valitettavasti altistuminen oli siinä määrin vahvaa, että jäi pysyväksi. Kaupunkiko maksaa pysyvän haitan korvaukset?

Sisäilmasta sairastunut

”Kukaan ei maksa eikä korvaa, eikä menetettyä terveyttä saa takaisin. Senkin takia on äärimmäisen tärkeää, että ongelmiin puututaan ja mieluiten ajoissa, ettei tule mitään loppuelämän seurauksia kuten menetetty terveys, työ- ja toimintakyky. Siinä ei ”runsas vapaa-aika” juuri lohduta, kun elää eristäytynyttä elämää vailla toimeentuloa. Että kateelliset voivat pitää mielipiteensä ihan itsellään ja perehtyä tosiasioihin. Tämä on valtava menetys niin kansanterveydelle, taloudelle kuin ihmisille itselleen. Suomessa on niin vähän kansaa, ettei täällä pitäisi olla varaa sairastuttaa yhtä ainoatakaan. Kiinteistöt kuntoon ja vääristä paikoista säästäminen loppumaan, tosiasiat pitää myöntää. Työsuojelu ja terveydenhuolto saisivat pitää enemmän ääntä asioista ja puolustaa terveyttä, eikä suojella… Lue lisää »