Irakin joukot valtasivat viimeisen Isisin hallussa olevan kaupungin Irakissa

0

Irakin armeija kertoo vallanneensa maan viimeisen äärijärjestö Isisin hallussa olleen kaupungin. Viimeisenä takaisin vallattiin lähellä Syyrian rajaa sijaitseva Rawan kaupunki. Irakin joukot kertovat vapauttaneensa koko kaupungin ja nostaneensa Irakin liput rakennusten ylle.
Taistelu oli nopea, koska valtaosa Isisin Rawassa olleista taistelijoista on paennut kohti Syyrian rajaa, kertoo armeijan edustaja. Hyökkäys alkoi aamunkoitteessa.
Syyriassa Isisin hallinnassa on vielä Abu Kamalin kaupunki, jonka hallinnasta käydään parhaillaan taisteluita. Isisin hallussa on myös muutamia pieniä alueita Syyrian maaseudulla.
Jihadistien hallussa oli aikoinaan Britannian kokoinen alue, mutta he ovat menettäneet kaikki tärkeimmät linnakkeensa. Yhdysvaltain johtama liittouma kertoi keskiviikkona, että Isis on menettänyt 95 prosenttia vuonna 2014 julistamastaan kalifaatista.
Asiantuntijat ovat varoittaneet, että hallituksen kontrolli on heikko osassa takaisinvallatuista alueista. Sen vuoksi Isisin taistelijat kykenevät lietsomaan alueilla kapinahenkeä.
– He (jihadistit) ovat samassa tilanteessa kuin vuonna 2013. He aloittavat kapinan alusta, kertoi Michael Knights Washingtonin Itä-Aasian instituutista aiemmin marraskuussa.

STT

Kuvat: