Liipola, Murto, Nikkanen ja Nikula kuuluvat Olympiakomitean tukiurheilijoihin

0
Wilma Murto (vas.) ja Minna Nikkanen hyppäävät tänään tuulisessa Turussa.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö julkisti torstaina kesälajien tukipäätöksensä. Kaikkiaan tukirahaa jaetaan hieman yli 3,2 miljoonaa euroa.

Salon seudun urheilijoista tukien piiriin kuuluvat yleisurheilijat Henri Liipola, Wilma Murto ja Minna Nikkanen. Heidän kaikkien lajinsa kuuluvat myös suoraa tukea saaviin lajiryhmiin eli Liipolan osalta moukarinheittoon sekä Murron ja Nikkasen osalta seiväshyppyyn. Näiden lajien lisäksi suora tuki suuntautuu kestävyysjuoksuun, pituushyppyyn ja kolmiloikkaan, kilpakävelyyn, keihäänheittoon ja parayleisurheiluun.

Kaikkiaan yleisurheilun saama tuki on noin puoli miljoonaa euroa eli samaa luokkaa kuin viime vuonna. Urheilija-apurahoja ei vielä tässä yhteydessä julkaistu.

Myös Someron Voiman kasvatin, lentopalloilija Aaro Nikulan nimi mainitaan tukipäätöksissä. Osa lentopallon saamasta 360 000 euron potista sijoitetaan ”pitkät pelaajat nuorten maajoukkueesta miehiin” -projektiin. Kuortaneella miesten ykkössarjaa pelaava 212-senttinen Nikula kuuluu tähän ryhmään kolmen muun pelaajan kanssa.

Paimion Rastia edustava suunnistaja Fredric Portin on mukana tukiohjelmassa. Olympiaohjelmaan kuulumaton suunnistus saa yhteensä 90 000 euroa ”kansainvälisen tason yksilölajin” määritelmän mukaisesti.

Lue lisää 1.12.2017 lehdestä