Linja-autot ajoivat ulos tieltä Enontekiöllä ja Vetelissä – singaporelainen ryhmä oli matkalla Leville

0

Lapissa Enontekiöllä tieltä ulos ajanut linja-auto on liettualainen tilausbussi, jonka kyydissä oli singaporelainen matkustajaryhmä, kertoo pelastuslaitos. Aiemmin linja-autoa arveltiin norjalaiseksi tilausbussiksi.
Pelastuslaitoksen mukaan linja-autossa oli noin 30 ihmistä, joista muutamat käyvät sairaalassa tarkistettavana. Ryhmä oli matkalla Kittilään Levin matkailukeskukseen.
Myös Keski-Pohjanmaalla Vetelissä linja-auto ajoi ulos tieltä ja törmäsi puihin. Pelastuslaitoksen mukaan linja-auton kyydissä oli 23 matkustajaa, joista kaksi loukkaantui lievästi. Kaikki matkustajat olivat turvavöissä.
Molemmilla paikkakunnilla on huono ajokeli.

”Siellä missä sataa lunta on liukasta”

Vakavammilta kolareilta on vältytty, vaikka ajokeli on huono tai erittäin huono suuressa osassa maata, kerrottiin Tampereen tieliikennekeskuksesta alkuillasta. Keskukseen oli tullut lähinnä ilmoituksia rekoista, jotka olivat jääneet alempiasteisella tieverkolla jumiin risteyksiin ja mäkiin.
– Siellä, missä sataa lunta, on liukasta, koska tie on pakkasella ja satava lumi kiillottuu tien pintaan. Päätiet on kyllä suolalla pystytty pitämään suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta alempi tieverkko on aika liukas, kertoo tieliikennepäivystäjä Ossi Riikonen.
Riikonen kertoi sään selkiytyneen Varsinais-Suomessa, missä huonon ajokelin varoitus ei ollut enää voimassa.
– Lunta sataa Kotka-Vaasa-linjan yläpuolella. Keski-Suomesta Rovaniemelle sataa aika reippaasti, Riikonen kertoi.

STT

Kuvat: