Marttilan kunnan verotulot kovassa nousussa

0

Marttilan kunnan verotulot ovat kovassa kasvussa. Kunta on saamassa tänä vuonna verotuloja noin 400 000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Verotulopotti on selvästi suurempi, mitä kunta tämän vuoden talousarviossa ennakoi.

Verotulojen kasvu helpottaa Marttilan sopeutumista tulossa olevaan valtionosuuksien leikkaukseen. Runsaan 2 000 asukkaan kunnan valtionosuudet laskevat ensi vuonna puolella miljoonalla eurolla tästä vuodesta.

Marttilan kunnanhallituksen ensi vuoden talousarvioesitys säilyttää nykyiset palvelut, mutta ei lupaa uutta. Myös investoinnit ovat maltilliset. Kunnallistekniikassa satsataan Tiipilän teollisuusalueen tiestöön, sillä teollisuustonteista on Marttilassa hyvä kysyntä. Kunta rakentaa ensi vuonna suoran tieyhteyden Tiipilän teollisuusalueelta Salo-Aura-tielle.