Seppeletalkoot alkoivat rivakasti Salossa – tavoitteena seppele jokaiselle sankarihaudalle

2
Salon Soroptimistit järjestivät viime viikon torstaina seppeletalkoot. Tavoitteena on tehdä 343 havuseppelettä Salon Uskelan ja Halikon kirkon sankarihaudoille laskettavaksi. Talkooväkeä seppeleidenteossa ohjeisti Riitta Rinnekari (kuvassa keskellä).

Ylhäisten Sisustustehtaan kellarissa riitti torstai-iltana vilskettä ja havuntuoksua, kun talkooväki teki sankarihaudoille seppeleitä.

Seppeletalkoot liittyvät valtakunnalliseen tempaukseen, jonka tavoitteena on tehdä Suomen 95 000 sankarihaudalle havuseppele. Seppeleiden keskelle lasketaan kynttilät itsenäisyyspäivänä.

Salon Soroptimistien puheenjohtaja Päivi Ihamäki on tyytyväinen seppeletalkoiden suosioon. Väkeä riitti koko pitkän pöydän täydeltä.

– Ei tänne oikein enempää edes mahtuisi.

Tavoitteena on tehdä 343 seppelettä Salon Uskelan ja Halikon kirkon hautausmaalle.

Kaikkiaan Salon seudulla on yli tuhat sankarihautaa, ja seppeletalkoita järjestetään useilla paikkakunnilla:

Ylhäisten Sisustustehtaan talkoot jatkuvat ma 13.11. klo 18

Somerolla partiolippukunta Marjatat ja Mikon Pojat järjestää seppeletalkoot la 11.11. klo 10 partiokololla Turuntiellä. Tavoitteena on tehdä 400 seppelettä. Hanskat ja omat leikkurit mukaan.

Kuusjoen VPK:n naiset järjestävät talkoot Kuusjoen paloasemalla ke 15.11. ja ke 22.11. klo 18–20. Myös omalla ajalla tehtyjä seppeleitä voi tuoda paloasemalle talkooaikoina. Seppeleen halkaisija on 25–30 senttiä. Tavoitteena on 79 seppelettä.

Onko teilläkin talkoot? Lisää tieto ajankohdasta uutissähkeen kommenttikenttään!

Säde Lassila

Suomusjärvellä järjestetään lauantaina 18.11 klo 12.00 alkaen havuseppeleiden tekotalkoot. Paikkana toimii Auto10:n tilat Kitulassa, Teollisuustie 1 (entinen RAM-Auto).
Suomusjärvi-Seura ry:n tavoitteena on saada havuseppele 73 sankarihaudalle. Hanskat ja omat leikkurit mukaan, havut ovat valmiiksi tuotuina paikalla.

Riitta Rinnekari

Seppeletalkoot Muurlassa 21.11. Klo 18 paikka: Kristiina Takku Ilomäentie 3, Muurla