Tapparan voittoputki paikallisvoitolla jo yhdeksään – Kärpät nousi voittoon HIFK:sta

0

Tapparan voittoputki jääkiekon Liigassa venyi jo yhdeksään, kun kotijoukkue Ilves kaatui Tampereen paikallisväännössä 4-1. Perjantai-illan liigakierroksella voittoihin kiekkoilivat myös Kärpät, HPK, KalPa ja Lukko.
Ilves meni Otto Koivulan maalilla johtoon avauserän lopulla, mutta Jere Karjalainen tasoitti kuitenkin vielä ennen erätaukoa. Toisessa erässä Tappara sitten karkasi kahdella maalillaan, asialla Sebastian Repo ja Kristian Kuusela.
Liigapeleissä pisteittä viimeksi syyskuun lopulla jäänyt Tappara otti kiinni sarjakärki Kärppiä, kun oululaiset jäivät täydestä pistepotista. Kärppien nousu oli kuitenkin komea, sillä HIFK johti vieraskaukalossa Oliwer Kasken kahdella ensimmäisen yhdeksän minuutin aikana tulleella maalilla 2-0. Maalit olivat Kaskelle kauden ensimmäiset.
Miika Koivisto toi Kärpät maalin päähän vielä avauserässä, ja Mikael Ruohomaa tasoitti kolmannessa erässä. Jatkoajalla ei nähty ratkaisua, mutta Kärppien yhdestoista peräkkäinen kotivoitto tuli voittolaukauskisassa Ville Leskisen nimiin. Kärpillä on 53 pistettä, ottelun vähemmän pelanneella Tapparalla 46. HIFK on sarjassa kahdeksantena.
Sarjakolmonen TPS taipui vieraissa HPK:lle, kun Robert Leino teki jatkoajan toisella minuutilla 2-1-voiton. Jeremy Morin vei uransa ensimmäisellä Liigamaalilla HPK:n johtoon, mutta Olli Juolevin tasoitus vei pelin ekstraminuuteille. TPS:llä on nyt pisteitä 45, HPK puolestaan on kolmen pisteen päässä kymmenentenä keikkuvasta KooKoosta.
SaiPan muhkea kahdeksan kotivoiton putki katkesi, kun KalPan Mathew Maione iski 1-0-vierasvoiton ajassa 57.30. KalPan maalivahti Niko Hovinen piti nollan 31 torjunnallaan, ja mies on yhä ohittamaton tällä kaudella. Edellisen kerran Hovinen torjui kauden avausottelussa Jukureita vastaan, ja piti maalinsa puhtaana tuolloinkin.
Lahdessa Pelicans ja Lukko tahkosivat muun muassa videotarkastusten takia pitkään: voittaja saatiin selville vasta kellon näyttäessä 21.32. Voiton viimeisteli voittolaukauskoitoksessa Lauri Tukonen, loppuluvut vieraille 4-3.
Lukko on sarjassa neljäntenä 42 pisteellään, Pelicans on seitsemäntenä.

STT