Viro puolitti alkoholiveron korotukset – suomalaisostajia ei haluta menettää

2

Viron hallitus puolittaa ensi vuodeksi kaavaillun alkoholiveron korotuksen, virolaismediat kertoivat torstaina.
Eri lähteiden mukaan mietojen alkoholijuomien, kuten oluen ja siiderin, verotus kiristyy yhdeksän prosenttia ja väkevien alkoholijuomien viisi prosenttia. Viinien verotukseen alun perin kaavailtu 20 prosentin korotus sen sijaan pysyy ennallaan.
Veronkorotusten on määrä astua voimaan helmikuussa. Postimees-lehti arvioi, että esimerkiksi oluen myyntihinnassa se näkyy muutaman prosentin nousuna.
– Haluamme vähentää verovarojen virtaamista eteläiselle rajallemme, ja toisaalta emme halua, että suomalaismatkailijoiden määrä pohjoisella rajalla vähenee, sanoi Viron valtiovarainministeri Toomas Toniste sanomalehti Äripäevin mukaan.

https://www.postimees.ee/4321317/riik-tombas-alkoholi-hinnatousule-viimaks-pidurit
http://www.aripaev.ee/uudised/2017/11/23/alkoholiaktsiisi-tousule-pandi-pidurit

STT

Kuvat:

Ajattelija

Tuohan vaikuttaa järkevältä. Jos Suomessa laskettaisiin alkoholiveroa tarpeeksi, alkaisi Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä viinaralli Suomeen.

Suurkuluttajat ovat suurkuluttajia. Normaaliin työssäkäyvään veron laskeminen ei vaikuttaisi muuta, kuin että olisi enemmän varaa käyttää muita palveluita. Suurkuluttajat kun kuitenkin osaavat mm. keittää kiljua rahapulan yllättäessä.

Veroja laskemalla verotuotot nousuun! Alkoholin kulutus ei ole laskenut veronkorotusten takia, vaan sitä ei vain saada enää tilastoitua, sekä dokaaminen on menettänyt tupakan lailla hohtoaan nuoremmissa ikäluokissa. Alkoholin veroasteen nostot ovat johtaneet ainoastaan potentiaalisten verotulojen saamatta jäämiseen.

Roope

Viro joutuu nyt nöyrtymään ahneutensa edessä.
Eipä taida enää pelastaa tuo puolittaminen verotuottoja.
Jokseenkin järjetöntä ja epäjohdonmukaista on tuo poliitikkojen toiminta Virossakin.