Angelniemen Ankkuri ranskalaistuu entisestään – Quentin Rauturier seurasi isoveljensä esimerkkiä

0
23-vuotias Maxime Rauturier liittyi Ankkuriin jo aiemmin syksyllä.

Angelniemen Ankkuriin edustusryhmään liittyi lyhyen ajan sisällä toinen ranskalaissuunnistaja, kun 21-vuotias Quentin Rauturier seurasi kaksi vuotta vanhemman isoveljensä Maximen jälkiä Salon seudun rastiylpeyteen.

Quentinilla on Maximen tavoin lukuisia maajoukkue-edustuksia nuorten arvokisoista. Kumpikin edusti aiemmin ruotsalaisseura OK Hällenia.

Rauturierin veljesten lisäksi Ankkurin riveihin siirtyi jo aiemmin tanskalainen Andreas Hougaard Boesen.

Ankkurin valmennuspäällikön Vesa Mäkisen mukaan suurin syy seuran kansainvälistymiseen on jo muutaman vuoden seuraa edustanut kanadalainen Emily Kemp.

– Andreas on Emilyn poikaystävä, joten se siirto selittyy luonnollisilla syillä. Emily tuli Suomeen juuri Ranskasta, jossa häntä seurataan aktiivisesti ja sitä kautta tämä Ranska-yhteys on syntynyt, Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan Ankkuri ei ole ”kalastellut” kansainvälisillä suunnistusvesillä aktiivisesti, vaan kansainvälistyminen on enemmänkin (Kempin johdattamaa) sattumaa.

– Seuran politiikka on edelleen omat pojat ja tytöt edellä. Mutta emme me ketään käännytä, jos kemiat ja intressit kohtaavat.

Saattaa olla, että esimerkiksi kesäkuussa Lahti-Jukolassa Ankkurin seitsikossa on 3–4 ulkomaalaista.

– Parhaat totta kai valitaan, eli voi joukkueessa olla neljäkin ulkomaalaista, Mäkinen myöntää.

Ankkurin kotimaisen kärkitrion muodostavat Miika Kirmula, Mikko Sirén ja Sanni Kivelä kuuluvat Suomen eliittisuunnistajiin.

Lue lisää torstain Salkkarista