CNN: Kaliforniassa syttynyt lisää maastopaloja

0

Yhdysvaltain Kaliforniassa on syttynyt torstain aikana kaksi uutta maastopaloa, kertoo uutiskanava CNN.
Torstaina syttyneessä Lilac-nimisessä palossa on loukkaantunut kaksi ihmistä. Loukkaantuneet saivat palovammoja, mutta viranomaiset eivät ole kertoneet, kuinka vakavia vammat ovat.
Useita päiviä riehunut Thomas-maastopalo on tuhonnut jo yli 46 000 hehtaaria maastoa ja useita satoja rakennuksia.
Aiemmin on kerrottu, että maastopaloissa on kuollut ainakin yksi ihminen.

Kaliforniassa riehuu nyt kuusi paloa
Viimeisimmän tiedon mukaan Kaliforniassa riehuu nyt yhteensä kuusi paloa. Lilac-palo liikkuu viranomaisten mukaan nyt ”erityisen nopeasti” ja uhkaa lännessä päin sijaitsevia kahta pikkukaupunkia.
Ainakin 190 000 ihmistä on evakuoitu palojen tieltä ja niitä on sammuttamassa noin 5 700 palomiestä. Myös kansalliskaarti on kutsuttu apuun sammutustöihin.
Torstaina palojen sammuttamista haittasivat kuiva sää sekä voimakkaat tuulet, joiden ennustetaan vuoristoisilla alueilla nousevan puuskissa jopa hurrikaaninopeuksiin.
Suurimmasta Thomas-maastopalosta saattaa tulla yksi osavaltion tuhoisimmista. Se on jo nyt tuhoisin joulukuun maastopaloista. Jossain vaiheessa sen on ennustettu voivan levitä kymmenien neliökilometrien alueelle muutamassa tunnissa. Palon savupilvi yltää satojen kilometrien päähän merelle. Lähes puolet kaikista paikalla olevista palomiehistä on sammuttamassa sitä.
Sosiaalisessa mediassa palojen sankariksi on puolestaan noussut mies, joka pelasti maantien ylitse suoraan palaviin pensaisiin juosseen kaniinin. Videon tapauksesta näkee ainakin CNN:n sivuilta.

http://edition.cnn.com/2017/12/07/us/ventura-fire-california/index.html
http://edition.cnn.com/videos/us/2017/12/07/rabbit-bunny-california-wildfire-rescue-ekr-orig-vstop.cnn

STT

Kuvat: