Jätevoimalan toteuttava energiayhtiö perustettu

4

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy ovat perustaneet energiayhtiön, joka rakentaa jätepolttoaineita käyttävän voimalaitoksen Salon Korvenmäkeen. Uuden yhtiön nimeksi esitetään Lounavoima Oy:tä.
Lounais-Suomen Jätehuolto Oy ja Salon Kaukolämpö Oy ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen uudesta energiayhtiöstä. Energiayhtiön perustamisasiakirjat on lähetetty patentti- ja rekisterihallitukseen yhtiön rekisteröimiseksi kaupparekisteriin. Yhtiön nimi varmistuu rekisteröitymisen myötä.
Yhtiön hallituksessa on kuusi jäsentä, joista puolet nimeää Lounais-Suomen Jätehuolto ja puolet Salon Kaukolämpö. Hallitukseen valittiin Jaakko Halkilahti, Jukka Heikkilä, Juha Koskinen, Mika Mannervesi, Olli A. Manni ja Jari Niemelä.
Hankkeen kokonaisrahoitusta koskevat valmistelut ovat käynnissä. Myös ympäristölupaprosessi on hyvässä vauhdissa. Seuraavaksi kilpailutetaan jätevoimalaitoksen esisuunnittelija ja rekrytoidaan rakennushankkeesta vastaava projektipäällikkö.
Lounavoima Oy rakentaa jätevoimalaitoksen, jossa lounaisen Suomen kotitalouksien kierrätykseen kelpaamattomat jätteet hyödynnetään lähienergiaksi Salon kaupungin asukkaille ja yrityksille. Nykyisin jätteitä joudutaan kuljettamaan hyödynnettäväksi muualle Suomeen ja ulkomaille.

keijo.k

Uutisessa ilmoitetaan rakentajaksi Lounavoima Oy , onko kyseinen yritys kilpailutuksen myötä se rakentaja vai eikö tässä asiassa tarvita kilpailuttamista lainkaan? Suunnittelu ja muut pikkuasiat pitää kilpailuttaa , vai miten on ? Toivottavasti kaikki tapahtuu lain ja asetusten mukaan ettei taas tarvii käydä niitä totuttuja valitus- ja käräjöintikierroksia !

vastavoima oy

Ehkä se Lounavoima on kuitenkin rakennuttaja, ei rakentaja. Tarvitaan ympäristölupa, YVA selvitykset, rakennuslupa ja rahaa 110…150 miljonaa, ennenkuin mitään voi lähteä rakentamaan. Toivottavasti Salon luottamushenkilöt ymmärtävät, ettei kaupunki voi lähteä lainoittamaan tai takamaan voimalan lainoja lähes sadalla miljoonalla, kun ei edes homekoulujen- ja päiväkotien ym. välttämättömiin investointeihin löydy rahaa.

Ei tämä niin voi mennä, että Salo maksaa suurimman osan ja Turku on suurin hyötyjä. Ei kai ketään ole pissattu silmään? Jos itse olisin jotenkin mukana tässsä prosessissa, olisi minulla metrin mittainen mahahaava ja puolta suuremmat silmäpussit kuin Pekka Perällä.

Vastentahtoinen raskasmetallihenkilö

Korvenmäen kaatopaikan ympäristön asutuksella on ollut vuosia käsittämättömän suuri hajuongelma mm. myrkyllisten kaatopaikkakaasujen aiheuttamaa hajua, jolle viranomaiset ja päättäjät ummistavat silmänsä ja nenänsä. Mitään ongelmaako ei siis ole ollutkaan?

Olisiko joskus tässäkin asiassa ollut syytä käyttää sitä mainostettua otto-oikeutta, antaa olla -oikeuden sijaan. Jätteepoltosta, jota lottovoitoksikin salolaisille mainostettiin, kaatopaikan ympäristö saakin vielä lukuisien yhdisteiden seassa vielä bonuksena polttolaitoksen korsteenista tulevia, asukkaisiinkin osin kertyviä raskanmetallipäästöjä.

Häiriöpäästöjä tulee pöllähtelemään arvattavasti tukuttain bonuksen bonuksena, mutta niistähän ei asukkaillle tarvitse huudella, mitäpä rahvas sillä tiedolla tekisi, alkaisivat vielä hankaliksi.

jorma

Ehkä kannattaisi perehtyä jätteenpolttolaitoksen savukaasunpuhdistukseen ja sitten vasta huudella tuollaisia tietämättömiä kommentteja täällä.