Ex-jalkapallotähti George Weah nousee Liberian johtoon – maan menestyneimmästä urheilijasta tulee presidentti

0

Entinen jalkapallotähti George Weah on voittanut länsiafrikkalaisen Liberian presidentinvaalit, kertovat vaaliviranomaiset. Weahin vastaehdokkaana vaalien toisella kierroksella oli maan entinen varapresidentti Joseph Boakai.
Kun lähes kaikki äänet oli laskettu, Weah oli saanut 61,5 prosenttia äänistä.
Weah, 51, seuraa presidenttinä Ellen Johnson Sirleafia. Weah haastoi Johnson Sirleafin jo vuoden 2005 presidentinvaaleissa, mutta hävisi tuolloin. Johnson Sirleaf on saanut Nobelin rauhanpalkinnon.
Weah on valittu aikanaan sekä Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuoden pelaajaksi että Euroopan parhaaksi pelaajaksi. Weah oli ensimmäinen afrikkalainen pelaaja, joka voitti urallaan molemmat palkinnot.
Seuratasolla Weah edusti muun muassa Paris Saint-Germainia, AC Milania, Chelseaa ja Manchester Cityä. Liberian maajoukkueessa hän pelasi 84 ottelua. Weah on kaikkien aikojen menestynein liberialaisurheilija.
Liberia on yksi maailman köyhimmistä maista.

STT

Kuvat: