Halikko-mitali jaettiin kolmelle – Salon seurakunta palkittiin kirkon remontista

0
Mitalit vastaanottivat Halikon aluekappalainen Miika Rosendahl (vas.), Eero Pihko ja Jari J. Laiho. Kuva: Christina Söderlund

Halikon itsenäisyyspäivän juhlassa luovutettiin kolme pronssista Halikko-mitalia. Mitalin saivat Eero Pihko, Jari J. Laiho ja Salon seurakunta.

Sotaveteraani Eero Pihko on tullut Varsinais-Suomen alueella tunnetuksi ennen kaikkea musiikkimiehenä. Hän on toiminut Halikon Nuorisoseuran puheenjohtajana 12 vuotta sekä kymmeniä vuosia Halikon Pelimannien johtajana.

Aiemmin ilmavoimien kapteenina toiminut Jari Laiho on ollut mukana monessa: muun muassa yli kahdenkymmenen yhdistyksen hallituksessa. Yhdistystoiminnan lisäksi Laiho on aktiivinen harrastaja, joka on esimerkiksi vaalinut paikallista kulttuuriympäristöä ja on toiminut halikkolaisten vanhojen rakennusten säilyttämiseksi.

Salon seurakunnalle mitali myönnettiin Halikon kirkon kunnostustöiden vuoksi.

– Korjaustyöt suunniteltiin ja suoritettiin perinteitä kunnioittaen mahdollisimman paljon alkuperäistä säilyttäen, todetaan perusteluissa.

Halikon kirkko on yksi Suomen keskiaikaisista kivikirkoista, joka on kokenut useita eri muutoksia vuosisatojen aikana. Kirkko on peräisin vuodelta 1440.

Halikko-mitali myönnetään tunnustuksena henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla työllään, teollaan tai toiminnallaan on vaikuttanut Halikon tai halikkolaisuuden hyväksi. Mitalin jakamisesta vastaa Rikala-seura ry.