Härkätien Puhelin Oy juhlii huomenna torstaina 120-vuotiaspäiväänsä. Alueellinen puhelinyhtiö perustettiin 20 vuotta ennen Suomen itsenäistymistä kehittämään seudun elinvoimaisuutta. Itsenäisenä pysyvän yhtiön tavoite on sama edelleen.

– Syrjäisen maaseudun kehitys jää äkkiä jalkoihin, ellei toiminta ole paikallisten käsissä, toimitusjohtaja Jouni Jaakkola painottaa.

Hän uskoo, että tulevaisuudessa virtuaaliläsnäoloa pystytään hyödyntämään tärkeiden palvelujen järjestämisessä ja sitä käyttäen jopa ehkäisemään vanhusten syrjäytymistä.

– Esineiden Internet johtaa siihen, että pian kauppias, kotipalvelu ja sukulaiset tietävät, jos mummon jääkaapissa on vanhentunutta maitoa, ja asiaan pystytään puuttumaan, Jaakkola huomauttaa.

KUVA: Härkätien Puhelimen toimitusjohtaja Jouni Jaakkola (vas.), atk-asiantuntija Tuomo Vesala ja myyntineuvottelija Ville Hiekkamäki odottavat väkeä Härkätien Puhelimen toimitiloihin kakkukahveille, jotka tarjotaan yhtiön 120-vuotissyntymäpäivien kunniaksi torstaina 7. joulukuuta kello 8–18.

Lue lisää itsenäisyyspäivän Salkkarista 6.12.2017