HS:n Kaius Niemi: Seisomme juttumme takana

0

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo, että lehti seisoo edelleen tiedustelu-uutisensa takana. Helsingin Sanomat katsoo, ettei se ole rikkonut mitään lakia, Niemi sanoi Ylen A-studiossa.
Niemen mukaan sellaista virhettä ei ole ilmennyt, että hänen olisi tarpeen erota tehtävästään.
Niemen mukaan viranomaisten voimakas reagointi juttuun yllätti, ja esiin noussut kritiikki ja huoli otetaan vastaan. Hän huomautti samalla, että monet Suomessa turvaluokitellut asiat ovat avoimia tietoja esimerkiksi Ruotsissa.
Lehti ei ole toistaiseksi julkaissut teemasta alun alkaen lupailtuja jatkojuttuja. Niemi kiistää, että näitä juttuja olisi hyllytetty tai että kukaan ulkopuolinen olisi vaikuttanut siihen, ettei jatkojuttuja ole ilmestynyt.

https://areena.yle.fi/1-3229465

STT

Kuvat: