Ilman kolmea avainpelaajaansa Pihtiputaalle joutunut LP Viesti hävisi ensimmäistä kertaa koskaan LiigaPlokille

0
LP Viestin liigapelaaja Tuuli Kukkonen kuuluu Salon Viestin A-tyttöjen kantaviin voimiin.

Poissaolojen runtelema LP Viesti jäi kauden 12. lentopallon naisten mestaruusliigaottelussa ensimmäistä kertaa ilman sarjapisteitä. Kotijoukkue LiigaPloki onnistui voittamaan salolaiset lopulta helposti 3-0 (25-22, 25-20, 25-19).

Samalla muuttui yksi jo lähes myyttiseksi paisunut historia-asia. LP Viesti oli voittanut kaikki 34 aiempaa liigaotteluaan LiigaPlokia vastaan. Ei voittanut enää peliä numero 35.

Salolaisilta oli sivussa peräti kolme aloitusseitsikon pelaajaa. Pidempään poissa olleen Eeva Puukan lisäksi Ronja Heikkiniemi ei pystynyt pelaamaan maanantainakaan, ja myös libero Hillaelina Hämäläinen joutui seuraamaan ottelun vaihtopenkiltä. Heikkiniemi potee lievää jalkapöytä- ja Hämäläinen polvivammaa.

Näin aloitusseitsikkoon tulivat varsin vähän kauden aikana liigassa pelannut yleispelaaja Ella Eloranta sekä toinen yleispelaaja Tuuli Kukkonen. Kukkonen, joka joutui siis hänelle ottelujen osalta lähes täysin vieraalle liberon tontille.

Avauserän voitto karkasi LP Viestiltä sen alkuvaiheissa. Vastaanotto- ja puolustuspelaaminen oli melkoisissa vaikeuksissa, ja LiigaPloki hyödynsi sen 8-2-johtotilanteen arvoisesti.

LP Viesti tuli ennen kaikkea hakkuri Kertu Laakin kovalla hyökkäyspelillä pisteen päähän (14-13). Myös Eloranta ja Kukkonen paransivat pelaamistaan painajaisalun jälkeen, mutta erän loppuvaiheessa LiigaPloki sai onnistumisia laajemmalta rintamalta. Tehoja takoivat etenkin yleispelaaja Alexandra Reid (7/+6) ja hakkuri Canace Finley (6/+5).

Eloranta onnistui lopulta tekemään erän kuudesta hyökkäyksestä kolme pistettä. Keskihyökkäykset jäivät vierasjoukkueelta todella vähiin.

Toisen erän alussa LiigaPloki onnistui hyökkäyksissään hieman vastustajaansa paremmin siirtyen 9-6-johtoon. LP Viesti pystyi kuitenkin tekemään henkisesti takuulla tärkeän nousun kääntämällä johtoaseman itselleen. Tähän johtivat Finleyn hyökkäysvirheen lisäksi yleispelaaja Noora Kososen kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä.

Tilanne kääntyi kuitenkin taas yhtä nopeasti kotijoukkueen eduksi. Oli LiigaPlokin vuoro tehdä neljä pistettä osin LP Viestin puolustus- ja hyökkäysvirheiden avittamana: 13-10. Laakin moukari vaikeasta paikasta pienensi kuitenkin taas eron yhteen pisteeseen, ja Nette Tuomisen leveäksi painunut isku muutti numerot tasoihin 14-14.

LP Viestin libero Kukkonen paransi peliään toiseen erään merkittävästi ja teki pari näyttävää puolustussuoritusta kohentuneen vastaanoton lisäksi. Siitä huolimatta Ploki karkasi neljän pisteen etumatkalle (19-15). Reid ja Finley sortuivat kuitenkin hyökkäysvirheisiin, ja taas oltiin tiukassa tilanteessa 19-18. LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen käski joukkueensa aikalisälle, mutta heti perään oli passari Suzanne Hornerin vuoro tehdä alkeellinen jujutusvirhe: 19-19.

Pisteputket eivät jääneet tähänkään, vaan LP Viesti virheili vuorostaan neljä viidestä seuraavasta pistettä LiigaPlokille. Näin putaalaisilla oli yhtäkkiä edessään viisi eräpalloa, joista toinen tuotti tuloksen.

Kolmatta erää edettiin aluksi tasatahtiin 5-5-tilanteessa. LiigaPloki sai muutaman mainiosti onnistuneen hyökkäyksen. Toisessa erässä normaalia heikommin hyökännyt hakkuri Laak kavensi kolmesta metristä 8-6:een, mutta kotijoukkueen johto kesti 11-8:een. Vierailijat kirivät eron kiinni, kunnes LiigaPloki siirtyi taas kolmen pisteen johdossa tekniselle aikalisälle.

Kotijoukkueen Reidin, Finleyn ja Meredith Hardyn tehot näyttivät vääjäämättä olevan liikaa ”vajaanaisiselle” LP Viestille. Keskisuomalaisyhdistelmä oli 16-12-johtoasemassa yhdeksän pisteen päässä otteluvoitosta, kunnes pienimuotoiset vaikeudet alkoivat: 16-15. Hankaluudet jäivät kuitenkin lyhytaikaisiksi: tulivoima oli tässä poikkeustilanteessa vääjäämättä LiigaPlokin puolella: 20-15. Joukkue eteni vääjäämättä otteluvoittoon.

LP Viesti aloitti ottelun jälkeen joulutauon ja palaa harjoituksiin tapaninpäivän jälkeen. Sitä ennen joukkue toki toivoo, etteivät Heikkiniemen ja Hämäläisen lääkärikäynnit tuo ikäviä uutisia: Suomen cupin finaalitapahtuma odottaa noin kahden viikon päässä. Seuraava ottelu on ohjelmassa 2. tammikuuta LP Kangasalaa vastaan Salohallissa.

Korjattu 18.12. kello 20.34 Pihtiputaan sijainti Suomen kartalla Savosta Keski-Suomeen.