Jallow otti ennätyskylvyn Kööpenhaminan EM-altaassa

0

Mimosa Jallow ja Jenna Laukkanen ovat ottaneet vedestä pitävän otteen uinnin lyhyiden ratojen EM-kisoissa Kööpenhaminassa. Jallow kiskaisi torstaina 50 metrin matkoilla kolme kertaa alle Suomen ennätysten, ja Laukkanen kelasi lupaavasti kolmantena loppukilpailuun 100 metrin sekauinnissa.
Kaksikko oli mukana myös Suomen 4×50 metrin sekauinnin sekaviestissä. Yhdessä Riku Pöytäkiven ja Ari-Pekka Liukkosen kanssa he sijoittuivat viestin finaalissa seitsemänneksi ajalla 1.38,80.
Joukkue jäi matkan Suomen ennätyksestä vain 0,09 sekuntia, mutta Jallow alitti avausosuuden ajallaan 26,45 selkäuinnin SE-ajan 0,11 sekunnilla.
Alkuerissä Suomi oli kolmanneksi nopein, mutta vastustajat tekivät joukkueisiinsa muutoksia illan finaaliin.
– Pikkaisen yllätti, että olimme vasta seitsemänsiä. Kokonaisuudessaan olen silti tyytyväinen, koska pystyimme parantamaan aamusta, Jallow kommentoi viestiä joukkueen puolesta.
– Oma käännös tosin epäonnistui, kun jouduin liukumaan ja jäin silti liian kauas kaakelista.
Laukkasta harmitti, ettei hän onnistunut viestissä kuten toivoi.
– Hyvä fiilis siitä, että pääsimme finaaliin, mutta olisi ollut kiva pärjätä hieman paremmin. Oma osuus ei sujunut niin hyvin kuin odotin, Laukkanen kertoi.

Jallow kiitteli aallokkoa

Jallow ehti ennen viestiä kahdesti 50 metrin perhosuinnin Suomen ennätykseen. Aamulla hän nappasi ennätystuloksen Sini Kuutamolta ajallaan 25,96, jota hän kohensi välierissä aikaan 25,80.
– Sattui tänään hyvä aalto kohdalle, Jallow vitsaili ennätysvauhdilleen.
– Tiesin heti alkuerien jälkeen, että välierissä pitää mennä kovaa ja pystyinkin parantamaan. Meno oli tänään lennokasta ja startti kulkee.
Jallown harmiksi ennätysvauhti riitti vain ruotsalaisen supertähden Sarah Sjöströmin kanssa jaettuun yhdeksänteen sijaan. Finaalipaikka karkasi kahdella sekunnin sadasosalla.

Laukkanen yrittää alussa karkuun

Kisojen avauspäivänä 50 metrin rintauinnin EM-hopean taistellut Laukkanen osallistuu perjantaina myös 100 metrin rintauintiin, jossa hän on puolustava mestari.
Normaalisuorituksella Laukkasen ohjelmassa on illalla matkan välierät ja pian sen perään sekauinnin loppukilpailu.
Laukkanen ei murehtinut asiaa vielä torstaina.
– En ole edes katsonut aikataulua. Uin kisat startti kerrallaan, Laukkanen kertoi.
Välierässään Laukkanen ahdisteli unkarilaista tähtiuimaria Katinka Hosszua vapaauintiosuudelle asti. Hosszu teki eroa selkäuinnissa, mutta Laukkanen kamppaili rinnalle rintauinnissa.
– Vahvuudet oli sitten siinä vaiheessa käytetty. Vapaauintini ei ole vielä riittävän vahvaa, mutta pikkuhiljaa pitää parantaa, Laukkanen naurahti välierän jännitysnäytelmälle.
– Huomenna lähden täysillä ja vapaauinti tulee sitten, miten tulee. Pitää yrittää tehdä vapaauintiin asti eroa minkä pystyy.

STT

Kuvat: