Joulukukista punainen joulutähti on yhä suosittu

0

Perttelissä Somerontien varrella Puutarha Koivusella on joulukukkien koko kirjo laitettu esille. Joulukukkien myynti käynnistyi torstaina, ja se jatkuu jouluaattoon puoleen päivään.
– Silloin vasta alkaa oma joulunvietto kotona, sanoo yrittäjä Eila Keto-oja, joka häärii kukka-asetelmaa tehden. Asiakas on tuonut oman korin asetelmaa varten.
– Asiakkaat tuovat omia korejaan mennessään ohi Somerontietä Saloon, ja ottavat sitten mukaansa ajaessaan takaisin Someron suuntaan, kertoo Keto-oja.

Yksi puutarhan kasvihuoneista on käytössä. Se on täytetty puoliksi erilaisilla joulukukilla, joita on joka lähtöön: joulutähdistä punaisin on suosituin vuodesta toiseen, mutta valkoista ja kirjavaakin on.
– Joulutähti ei saa olla kylmässä eikä vedossa, eikä sitä saa kastella liian märäksi, huomauttaa Keto-oja joulutähden kotihoidosta.
Joulutähtivalikoimaa on eniten. Lisäksi valikoimassa on muita perinteisiä joulukukkia kuten muun muassa amaryllista, hyasinttia, joulukaktusta sekä valmiita istutuksia ja havuja.

Keto-ojan oma lempikukka on upea, valkea jouluruusu.

 

Lue lisää15.12.2017 lehdestä