Kallio myöntää pettyneensä tallipaikan mentyä sivu suun – ”Kaikki tiesivät, mikä tavoitteeni oli”

0

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio myöntää, että jääminen ilman kokoaikaista tallipaikkaa MM-sarjan MotoGP-luokassa ensi kaudella oli pettymys. Kallio jatkaa ensi kaudella itävaltalaistalli KTM:n testiajajana ja ajaa lisäksi viisi MM-osakilpailua villillä kortilla.
Kallio, 35, on viimeksi toiminut kisakuskina MM-sarjassa Pramac Ducati -tallissa kaudella 2010. Tämän vuoden aikana hän oli vahvasti tyrkyllä KTM:n ensi kauden kisakuskiksi, sillä tallin toisen kuskin Bradley Smithin kausi sujui vaisusti ja neljä kisaa villillä kortilla ajanut Kallio puolestaan onnistui näytönpaikoissaan mainiosti. Suomalainen ajoi Itävallan gp:ssä 10:nneksi ja Aragonian gp:ssä 11:nneksi.
Lopulta KTM päätti pitää Smithin ja Pol Espargaron kisakuskeinaan.
– Siitä käytiin paljon keskustelua ja huhuja liikkui, nyt kaikki sitten tietävät tilanteen. Jatkan periaatteessa samassa tehtävässä kuin kaksi viime kautta, testikuskina, Kallio sanoi Autosportin mukaan.
– Kaikki tiesivät, mikä tavoitteeni oli, sanoin monta kertaa kauden aikana että haluaisin osoittaa taitoni ja nopeuteni ja haluaisin palata kisakuskiksi. Nyt niin ei tapahdu, joten totta kai olin pettynyt. Olen kuitenkin iloinen, että voin pysyä KTM:llä.
Kallio kertoi viihtyvänsä mainiosti itävaltalaistallissa, jota hän edusti jo vuosina 2003-2008.
– Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, ja nyt ainakin pääsen ajamaan joitakin kisoja ensi vuonna, mikä on ihan kiva.
Kallion on tarkoitus ajaa kaudella 2018 villillä kortilla Espanjan, Katalonian, Saksan, Itävallan ja Aragonian osakilpailut.

https://www.autosport.com/motogp/news/133649/kallio-disappointed-not-to-get-fulltime-seat

STT

Kuvat: