Kartellisyytös lieveni mutta ei kaatunut Markkinaoikeudessa

2

Markkinaoikeus tuomitsi useita linja-autoyhtiötä, Linja-autoliiton ja Matkahuollon kunkin maksamaan seuraamusmaksuna 100.000 euroa kielletystä kilpailun rajoittamisesta. Markkinaoikeus hylkäsi osan Kilpailu- ja kuluttajaviraston vaatimuksista.
– On huojentavaa, että oikeus on kumonnut suurimman osan väitetyistä menettelyvirheistä, Vainion liikenteen toimitusjohtaja Matti Vainio totesi tuoreeltaan Markkinaoikeuden päätöksen jälkeen.

Lue 15.12.2017 lisää

Mika

”Markkinaoikeus katsoi, että yhtiöt yhdessä Linja-autoliiton ja Matkahuollon kanssa pyrkivät estämään markkinoiden avautumista ja uusien kilpailijoiden pääsyä markkinoille. Käytännössä toimijat sopivat keskinäisen kilpailun rajoittamisesta ja estivät kilpailijoiden pääsyn Matkahuollon matka- ja pakettipalveluihin.” (Iltalehti)

On varmaan huojentavaa, että maksettavaa tuli noin vähän ottaen huomioon mitä ovat tehneet.

Kiitos Onnibussin ja ”vapaan” kilpailun, mitä paikallinen(kin) toimija tosin yritti rajoittaa, julkisen liikenteen lippujen hinnat on tippuneet huomattavasti.

Repa

Kiitos Onnibussin ja vapaan kilpailun, jonka vuoksi suurempien kaupunkien välillä on tällä hetkellä bussiliikennettä enemmän kuin on tarvetta ja jossa lippujen hinnat ovat ylitarjonnan vuoksi hetkellisesti laskeneet.

Kaikki muu liikenne tulee yhteiskunnan järjestettäväksi ja maksettavaksi tavalla tai toisella, ja kustannukset tulevat varmasti nousemaan.