Korihait joutuu tuplasti Vilpasta vastaan hankalalla hetkellä

0
Näky, jota ei ennen joulua ollut tällä kaudella koettu: Vilppaan kaikki pelaajat olivat terveinä harjoittelemassa täysipainoisesti.

Uudenkaupungin Korihait joutuu kohtaamaan Salon Vilppaan mahdollisimman hankalaan aikaan miesten Korisliigassa. Joukkueet kohtaavat torstaina Salohallissa vasta ensimmäistä kertaa kaudella, jota on kestänyt jo yli kolme kuukautta.

Samat ryhmät ovat vastakkain myös lauantaina Uudessakaupungissa. Liigajumbo Korihaiden kannalta hankaluuksia tuottaa entisestään se, että sarjakärki Vilpas pääsee ainakin torstain otteluun täydellä joukkueella ensimmäistä kertaa koko kauden aikana. Kaikki 12 pelaajaa pystyivät harjoittelemaan keskiviikkona täysipainoisesti.

Etukäteen tasoero joukkueiden välillä on suurempi kuin kenties koskaan missään Vilppaan miesten pääsarjahistorian ottelussa.

Kamppailussa kohtaavat keskimääräisillä pisteillä mitaten 2010-luvun paras hyökkäysjoukkue ja huonoin puolustusjoukkue. Vilppaan 91,4 tehtyä pistettä ottelua kohden on runkosarjan suurin määrä tällä vuosikymmenellä, Korihaiden 98,5 ylivoimaisesti suurin päästettyjen pisteiden luku. Tämän kyseenalaisen ennätyksen rikkoi viimeksi 13 vuotta sitten turkulainen Aura-Basket päästettyjen pisteiden keskiarvolla 100,5.

Korihait on pelannut syksystä 2013 lähtien 97 Korisliigan runkosarjan ottelua. Niistä se on hävinnyt 83, eli yli 85 prosenttia. Tämä kertoo haiparven nykytilanteesta ja lähihistoriasta kaiken tarvittavan.