Kysely: Reilu 30 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy sen, miten Trump hoitaa työnsä

0

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan 32 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy sen, miten Donald Trump hoitaa työnsä presidenttinä. 63 prosenttia puolestaan ei hyväksy.
Pew Research Center -tutkimuslaitoksen kyselyyn vastasi reilut 1 500 amerikkalaista marras- ja joulukuussa. Virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.
Tutkimuslaitoksen mukaan lokakuussa Trumpin toimet hyväksyi 34 prosenttia amerikkalaisista ja helmikuussa 39 prosenttia.

Kyselyssä selvitettiin myös näkemyksiä Venäjä-tutkinnasta

Tuoreimmassa, torstaina julkaistussa tutkimuslaitoksen kyselyssä selvitettiin myös amerikkalaisten näkemystä Venäjä-tutkintaan. 56 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi olevansa varmoja tai suhteellisen varmoja siitä, että liittovaltion poliisin FBI:n Venäjä-tutkintaa johtava Robert Mueller tekee tutkinnan reilusti.
30 prosenttia amerikkalaisista kyselyn mukaan uskoo, että Trumpin vaalikampanjan korkea-arvoisilla virkamiehillä oli varmasti epäsopivia kontakteja venäläisiin. 29 prosenttia puolestaan uskoo, että epäsopivia kontakteja oli todennäköisesti. 18 prosenttia uskoo, ettei kontakteja todennäköisesti ollut, ja 12 prosenttia on puolestaan varmoja, ettei epäsopivia kontakteja ollut.

http://www.people-press.org/2017/12/07/stark-partisan-divisions-over-russia-probe-including-its-importance-to-the-nation/

STT

Kuvat: