LP Salo on erittäin lähellä jatkopaikkaa CEV Cupissa

1
LP Salo pääsi juhlimaan voittoa. Kansainvälisen lentopalloliiton kuva on Mestarien liigan 2. kierroksen vierasottelusta.

LP Salo otti jättiaskeleen kohti jatkopaikkaa lentopallon naisten CEV Cupissa. Tshekkiläisjoukkue Kralovo Pole Brno taipui kotikentällän suoraan erin 0-3 (8-25, 23-25, 20-25).

Ensimmäinen erä oli lukemienkin osoittamaa ”yhteen maaliin” pelaamista. LP Salo pelasi lähes virheettömän erän: ässäsyöttöjä kertyi ilman ainuttakaan virhettä neljä kappaletta. Lisäksi hyökkäyspelissä ainoa miinusmerkintä oli yksi vastustajan torjuntaan päättynyt suoritus.

LP Salo hyökkäsi ensimmäisessä erässä peräti 58 prosentin tehokkuudella, kun taas vastustajajoukkue haki virettään vielä pahemman kerran. Se teki erän aikana virheillään itse asiassa suurimman osan pisteistä LP Salon puolesta.

Toisessa erässä tilanteet tasoittuivat. Kumpikaan joukkue ei saanut toisiinsa erän aikana kolmea pistettä suurempaa eroa. Kralovo Pole Brno sai nostettua hyökkäysprosenttinsa salolaisten tasolle, ja ennen kaikkea virhetilastot lähenivät toisiaan.

LP Salo onnistui kuitenkin hyödyntämään toisen eräpallonsa ässäsyötöllä. Syöttäminen oli edelleen merkittävä ero joukkueiden välillä.

Kolmannessa erässä tshekkiläisjoukkue pääsi ensimmäistä kertaa koko ottelussa hieman suurempaan johtoasemaan (6-3). Ero kuitenkin supistui ja johtoasema vaihtui mahdollisimman nopeaan tahtiin tämän jälkeen.

LP Salo eteni toiseen tekniseen aikalisään mennessä 14-12-johtoon, jonka Brno kuroi kuitenkin kiinni. Sen jälkeen vierasjoukkue meni kuitenkin menojaan.

LP Salon pistetilasto oli erittäin tasainen. Niin Ronja Heikkiniemi (12/+11), Kertu Laak (12/+11), Noora Kosonen (11/+8) kuin Anna Czakankin (8/+5) onnistuivat hyökkäyksissään vähintään kelpo prosenteilla passari Viktoriia Tuchashvilin tarjoiluista. Pilvi Kettunen (8/+8) syötti peräti viisi ässää.

Otteluparin toinen osa pelataan Salohallissa vasta 10. tammikuuta. LP Salolle riittää jatkopaikkaan kahden erän voitto varsinaisessa ottelussa. Mikäli Kralovo Pole Brno voittaisi pelin, pelattaisiin jatkopaikan ratkaiseva niin sanottu kultainen erä.

Tämän otteluparin voittaja etenee 16 parhaan joukkoon. Vastaan tulee mitä todennäköisimmin Venäjän liigassa viidentenä oleva Uralochka. Se voitti omassa avausottelussaan vieraskentällä romanialaisen C.M.S. Bukarestin suoraan erin 3-0.

 

 

 

Ace

Hyvä päivä JYP voittI Brnossa myös (etenee välieriin CHL;ssä).