LP Viesti pääsee korkkaamaan Turun uuden palloiluhallin lentopallon naisten Suomen cupin välierässä

0
LP Viestin Noora Kosonen (vas.), Hillaelina Hämäläinen ja Anna Czakan nähdään Suomen cupin finaalitapahtumassa. (Kuva on joukkueiden välisestä ensimmäisestä puolivälieräottelusta).

LP Viesti selviytyi odotetun helposti lentopallon naisten Suomen cupin välieriin. LP-Vampulasta ei ollut kotikentällään Huittisissakaan suurempaa uhkaa, vaan LP Viesti varmisti välieräpaikan jo voittamalla toisen puolivälierän kaksi ensimmäistä erää. Lukuisten pelaajavaihtojen jälkeen ottelun voitti sinänsä merkityksettömästi LP-Vampula erin 3-2 (17-25, 22-25, 25-12, 25-18, 15-11).

Salolaiset lähtivät otteluun niin sanotulla tämänhetkisellä ykkösseitsikollaan. Seura tiedottaa pelaajauutisia ensi viikon maanantaina.

Avauserässä vierasjoukkue tilanteeseen 3-8, jonka LP-Vampula kuittasi 8-9:ään. LP Viesti pystyi kuitenkin pitämään johtoaseman itsellään virolaishakkuri Kertu Laakin näytöksellä. Tilanteeseen 14-17 mennessä Laak oli tehnyt kerrassaan hurjilla tehoilla yhdeksän pistettä.

Toista erää LP Viesti johti suurimmillaan 12-6, mutta kotijoukkue nousi tälläkin kertaa vielä lähes kantaan eli 12-11:een. Sen jälkeen oli salolaisten vuoro tehdä kolme pistettä peräkkäin.

Jatkopaikka alkoi olla selvä, kun liigan syöttöhirmu Anna Czakan syötti ässän vieden LP Viestin 18-13-johtoon. Vampula tuli tosin vielä 21-23:een, mutta Ronja Heikkiniemen hyökkäyspiste ratkaisi välieräpaikan.

Tämän jälkeen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen antoi vaihtoruletin pyöriä niin vinhasti kuin tässä tilanteessa oli mahdollista. Keskitorjujia lukuun ottamatta kentällä olleet vaihtuivat kauttaaltaan.

LP Viesti pääsee näin korkkaamaan Turun uuden palloiluhallin, jossa pelataan Suomen cupin finaalitapahtuma 5.-7. tammikuuta. Naisten välierät ovat ohjelmassa perjantaina 5.1. ja loppuottelu loppiaisena 6.1. Paikkansa välieriin ovat varmistaneet LP Viestin lisäksi HPK ja OrPo. Pölkky ja Puijo-Wolley aloittavat ensi viikon maanantaina neljännen puolivälieräparin.