LP Viestin juhlaottelussa Suomen lippu kävi pääsylipusta – 205 katsojaa otti vinkistä vaarin

0
205 katsojaa toi Suomen lipun mukanaan LP Viestin juhlaotteluun Salohalliin.

LP Viesti kohtasi eilen lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa LP-Vampulan. Ottelu oli Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaottelu, johon oli vapaa pääsy, mikäli toi mukanaan Suomen lipun.

Tempaus oli onnistunut, sillä 205 katsojaa saapui otteluun Suomen lipun kanssa – he nostivat ottelun yleisömäärän 561:een, joka on keskivertoa suurempi.

Itse ottelu oli LP Viestin odotettua ylivoimaa. Kotijoukkue voitti ottelun suoraan kolmessa erässä (25–14, 25–17, 25–16) ja nousi samalla liigakärkeen.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi syöttöruudussa: LP Viesti vei ässäsyötöt 9–3. Torjuntapisteetkin menivät kotijoukkueelle 6–3.

LP Viestin parhaat pistenaiset olivat hakkuri Kertu Laak (15) ja yleispelaaja Noora Kosonen (13).

Mestaruusliigan kärkinelikko LP Viesti (27 pistettä), Pölkky Kuusamo (27), Oriveden Ponnistus (26) ja Hämeenlinnan Pallokerho (26) on näennäisesti tasainen. LP Viesti on kuitenkin pelannut kolme ottelua vähemmän kuin Pölkky, kaksi ottelua vähemmän kuin HPK ja ottelun vähemmän kuin OrPo.

LP Viesti tosin menettää kärkipaikkansa viimeistään viikonloppuna, sillä joukkueen seuraava liigaottelu on vasta kahden viikon kuluttua sarjanousija Nurmon Jymyn vieraana. Pitkän tauon selittää ensi viikon tiistaina Tshekin Brnossa pelattava CEV Cupin ottelu, jossa vastaan asettuu Kralovo Pole Brno.