Maailman paras Suomi

2
Onnea Suomelle! Alhaisten koululaisten juhlalippua koristavat oppilaiden tekemät omakuva-paperinuket.

Onnea satavuotias Suomi!
Suomi on parempi maa kuin suomalaiset itse taitavat edes uskoa.
Marras-joulukuiselle kaamoksen pimentämälle säälle emme voi mitään, mutta eri organisaatioiden kansainvälisissä listauksissa Suomi rökittää useimmat maailman valtioista. Tämän voi itse kukin todeta Tilastokeskuksen (vuosilta 2016–2017) koostamasta listasta, josta oheen on mahtunut vain osa satavuotiaan nuorukaisen huikeista podium-sijoituksista:

Suomi on maailman vakain valtio ja maailman turvallisin maa. Suomessa on maailman paras hallinto, riippumattomin oikeuslaitos ja Tanskan ohella luotettavimmat vaalit. Suomen poliisi on maailman toiseksi paras, ja järjestäytynyttä rikollisuutta on vähiten. Suomessa on maailman kolmanneksi vähiten korruptiota ja maailman kolmanneksi paras lehdistön vapaus. Suomessa omistusoikeuden suoja on maailman paras.
Suomen kestävä kilpailukyky ja innovointitaso ovat maailman neljänneksi parhainta, yritystoiminnalle Suomi on Euroopan paras maa. Suomi on inhimillisessä hyvinvoinnissa maailman paras maa ja sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa kolmanneksi paras Tanskan ja Ruotsin jälkeen. Suomalaisilla on maailman eniten henkilökohtaista vapautta ja valinnan vapautta.

Suomi on maailman kolmanneksi vaurain maa. Suomalaiset ovat maailman viidenneksi onnellisimpia ja eurooppalaisista toiseksi tyytyväisempiä elämäänsä. EU-kansalaisista suomalaiset ovat tyytyväisimpiä asumiseensa. Suomalaiskuluttajat luottavat talouteen eniten Euroopassa.
Työstressi vaivaa suomalaisia neljänneksi harvimmin OECD-maissa. Suomessa on maailman toiseksi eniten inhimillistä pääomaa.
Suomi on maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa. Suomi on maailman toiseksi paras maa olla tyttö. Suomi on maailman toiseksi oikeudenmukaisin maa lapsille. Suomessa on maailman vähiten äitiyskuolemia.

Suomen peruskoulutus on maailman parasta, korkeakoulutus kolmanneksi parasta. Suomi on maailman lukutaitoisin maa.
Suomessa on maailman kolmanneksi puhtain ilma. Suomi on vesitaloudeltaan ja -resursseiltaan maailman paras maa ja metsiä on eniten Euroopassa. Suomessa on maailman pienin riski altistua luonnononnettomuuksille. Suomi on maailman kolmanneksi kiinnostavin matkailumaa.
Suomessa on EU:n puhtain ruoka. Suomessa on toiseksi eniten saaria maailmassa. Ja suomalainen postimerkki on Euroopan paras!

Urpo

Olen erittäin iloinen siitä, että Suomessa on asiat niin hyvin kuin ne ovat. Samoin siitä, että etenkin viimeisen sadan vuoden jakson tapahtumista on minua vanhemmat sukupolvet selvinneet. Miksi silti joka vuosi itsenäisyyspäivänä tekee mieli ottaa töpseli pois seinästä ja vetää verhot ikkunan eteen. Johtuuko se siitä, että itsenäisyyspäivänä näyttävimmin tämän päivän ns. menestyneet kansalaiset nostetaan yhteiskunnassamme sankareiksi ja muiden eli tavallisten, työnsä ja perheensä kanssa parhaansa tekevien osaksi jää seurata noiden juhlintaa. Vai siitä, että tietää usein ns. menestyksen takana olevan vanhempiensa läsnäoloa vaille jääneitä lapsia, avioeroja, joskus jopa talousrikollisuutta ja muita vastaavia ei-kristillisiä ilmiöitä. Tai siitä, että kun oma… Lue lisää »

Aspire

Itsenäisyyspäivä on hyvä ajankohta kalibroida mahdollisesti punaiselle livahtanut mittari suhteessa suomalaisuuteen ja Suomeen. Meillä on nimittäin asiat hyvin. Tämä ei tarkoita tietenkään sitä, ettei parantamisen varaa ole, mutta tämä perusasia on syytä pitää kirkkaana mielessä. Huolehditaan siitä, että askelia otettaessa askel suuntautuu eteenpäin – ei taaksepäin. Ja tehdään tämä viisaasti yhdessä, kaikki toisemme huomioiden. Suomi on pieni kansa, joka on kokoaan suurempi. Yhtenäisinä ja itseemme uskoen olemme vahvoja. Periaate siitä, ettei kaveria jätetä, olkoon ohjenuorana matkalla vieläkin parempaan tulevaisuuteen, jota uudet juhlijat voivat tulevana Suomen 200-vuotispäivänä pitää edelleen kantavana tunnuslauseenaan. Suomi on hyvä maa; pidetään se hyvänä globaalin ajan kovissakin… Lue lisää »