Mäkäräinen kiri loistovauhdilla kakkoseksi ja cup-kärkeen – ”Huoltoa pitää kiittää”

0

Kaisa Mäkäräisen tasaisen varma nousukiito ampumahiihdon maailmancupin alkuvaiheissa tuotti paikan palkintopallille, kun Itävallan Hochfilzenissä kisattiin takaa-ajo. Perjantaisen pikakisan myötä kuudentena takaa-ajoon lähtenyt Mäkäräinen otti 10 kilometrin kisassa kiinni kaikki muut paitsi Slovakian Anastasia Kuzminan, joka ehti maaliin 10,2 sekuntia aiemmin.
Mäkäräisen hiihtovauhti oli jälleen huimaa, ja huipennuksena nähtiin komea nousu kakkossijalle viimeisellä kahden kilometrin lenkillä. Pikakisan voittanut Valko-Venäjän Darja Domratsheva taipui loppusuoralla.
– Tiukka ja hyvä kisa alusta loppuun. Ja jännittävä, ihan näin urheilijankin näkökulmasta, Mäkäräinen myhäili puhelimitse Hochfilzenistä.
Kuzmina jäi ladulla Mäkäräisestä 38 sekuntia ja Domratsheva reilusti yli minuutin. Kiitosta lähti taustoihin.
– Huoltoa pitää kiittää, suksi oli selkeästi parempi kuin Darjalla. Alkutasaisilla en saanut eroa kiinni, ja ajattelin jo, että kolmossijaan päättyy. Olisin toki ollut siihenkin tyytyväinen, mutta sitten sain laskussa imaistua monta sekuntia kiinni ja olin että voi vitsi, tässähän onkin vielä mahdollisuus, Mäkäräinen kertasi.
– Ja sen jälkeen sain kiinni, pikkuhiljaa. Ja lopussa oli onneksi vielä voimia – ohi pääsi, vaikka en mikään kiritykki olekaan.
Mäkäräinen ampui kaksi sakkoa, kun Kuzmina ja Domratsheva selvisivät yhdellä.
– 90 prossaa on reilusti yli keskiarvojeni, ja on aina oltava tyytyväinen, kun keskiarvon yli pystyy ampumaan. Noita ykkösiä tulee silloin tällöin, tai minulle aika useinkin. Eli ei dramaattisempaa tänään.

Kärkeen pitkästä aikaa

Mäkäräinen on kirjannut tällä kaudella sijat 11, 6, 7, 6 ja 2 ja on nyt maailmancupin kärjessä. Tasaista on, sillä 30 pisteen sisään mahtuu kuusi kärkinaista.
– Tosi paljon on mennyt tulokset ristiin. Ensi viikolla voi taas olla ihan uudet nimet kärjessä, Mäkäräinen kuittasi cup-kärkipaikan jolla ei viime kaudella päässyt kertaakaan viihtymään.
Henkilökohtainen cup-kausi jatkuu ensi viikolla Ranskan Annecyssa. Hochfilzenissä kisataan sunnuntaina vielä viesti.

Seppälä jäi sijalle 42 – ampui seitsemän sakkoa

Eilen sijalle 24 ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Hochfilzenissä sijoittunut Tero Seppälä jäi tämän päivän takaa-ajossa 42:nneksi. Seppälän kohtaloksi koituivat sakkokierrokset, joita hän joutui kiertämään seitsemän.
Kisan voitti ylivoimaisesti Norjan Johannes Thingnes Bö, joka oli nopein myös pikakisassa. Slovakian Jakov Fak hävisi lähes minuutin. Maailmancupin kärjessä jatkava Ranskan Martin Fourcade oli kolmas.

STT

Kuvat: