Meidän pelaajien on oltava rohkeampia somemaailmassa

0
Kouvojen James Sinclair ja Thomas Gipson (oik.) aiheuttivat marraskuussa pienimuotoisen somemyrskyn.

Lokakuisena maanantai-iltana sosiaalinen media Korisliigan ympärillä räjähti – ainakin suomalaisen koripallon mittakaavassa.

Entiset joukkuekaverini Kouvojen James Sinclair ja Thomas Gipson aloittivat verbaalisesti värikkään yhteenoton Espoo Unitedin Jervon Pressleyn kanssa Instagram-kuvapalvelussa.

Tarina oli saanut alkunsa edellisenä päivänä Unitedin kukistettua Kouvot kotonaan. Ottelun jälkeen Pressley julkaisi kaksi kuvaa, joista toisessa donkkaa pallon Sinclairin edestä sisään ja toisessa vähättelee Gipsonin puolustusuhkaa. Sinclair vastasi tähän julkaisemalla Pressleyn kauden tilastot omaan Instagramiinsa. Kuvan alle kertyi illan mittaan lähemmäs sata kommenttia.

Viihdearvoltaan paikoitellen huikea väittely sai nopeasti lopun seurojen pahoitellessa asiaa jo seuraavana päivänä. Oliko tämä yhteenotto tyylikäs vai ei – siitä on jokaisella varmasti oma mielipide.

Varmaa on kuitenkin se, että tämän tapahtumasarjan ansiosta 20.12. Tapiolan Urheiluhallissa on muutama ylimääräinen silmäpari, kun United ja Kouvot kohtaavat seuraavan kerran.

Meitä urheilijoita kritisoidaan usein siitä, ettemme tuo omaa persoonaamme esiin. Ottelun jälkeen haastatteluissa mutistaan samat ympäripyöreät vastaukset ja toivotaan, että pääsisi mahdollisimman nopeasti pukukopin suojiin.

Kun joku uskaltaa kerrankin kommentoida hieman rohkeammin, somemyrsky pitää yleensä huolen siitä, että toista kertaa näin ei tule enää tapahtumaan. Ongelma on toki laajempi kuin vain urheilupiirejä koskeva. Mielensäpahoittajia löytyy nykyään aina – sanoipa mitä tahansa.

Sosiaalinen media on kuitenkin varteenotettava väline, kun mietitään keinoja saada uusia katsojia otteluihin tai saada ihmisiä kiinnostumaan koripallosta. Some on väline, jolla voi pitää yhteyttä joukkueen kannattajiin sekä antaa heille mahdollisuuden tutustua paremmin joukkueen pelaajiin.

Lajin kiinnostavuuden kannalta olisikin kannattavampaa laittaa meidät urheilijat osallistumaan ennen kauden alkua ”Urheilija sosiaalisen median käyttäjänä” -luennolle kuin pakottaa meidät allekirjoittamaan sopimus, jossa lupaamme olla sanomatta mitään liittoa tai lajia vahingoittavaa.

Meidän pelaajien on oltava somessa rohkeampia ja kokeiltava uusia juttuja – käyttäähän suurin osa meistä joka tapauksessa somea. Miksi emme hyödyntäisi sitä?

Muusikot, vloggaajat, bloggaajat ja muut julkkikset pitävät yhteyttä faneihinsa päivittäin somen avulla. Esimerkiksi live-video, joissa ihmiset voisivat kysyä mitä tahansa, olisi vaivatonta tehdä ja voisi olla jollekin nuorelle kannattajalle todella iso asia. Pelaajien ja valmentajien mietteiden lisäksi olisi myös mielenkiintoista nähdä tuomareiden tekemiä videoita puhuttaneista vihellyksistä ja niiden analysoinnista.

Korisliigassa on pikkuhiljaa kehitetty ottelutapahtumia isommiksi ja hienommiksi – kukin seura omilla resursseillaan. Ottelut ovat viikon päätapahtuma niin pelaajille kuin kannattajillekin, mutta otteluiden välissä on kuitenkin monta tyhjää päivää.

Vilpas on tässäkin asiassa Korisliigan kärkeä. VilpasFanApp-sovellus tuo päivittäin sisältöä Vilpas-fanien kännyköihin ja palvelut tulevat entisestään monipuolistumaan. Sovelluksesta löytyy muun muassa linkit pelaajien some-tileihin.

Suosittelen erityisesti, että laitatte seurantaan Twitterissä Juho Nenosen, Instagramissa John Jordanin sekä Spotifyssä Aatu Kivimäen tilin.

Miikka Luosmaa

Kirjoittaja on 23-vuotias karkkilalaislähtöinen koripalloilija ja opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa. Hän pelaa ensimmäistä kauttaan Vilppaassa.