Mestarisuosikin status siirtyy yhä tiukemmin Saloon: LP Viesti hankki tutun huipputason keskitorjujan

0
LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sai jälleen houkuteltua Dubravka Rakicin Saloon. Kuva on vuodelta 2015.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan voimasuhteet keikahtivat maanantaina erittäin vahvasti Salon suuntaan. LP Viesti saa mieluisimman mahdollisen paluumuuttajan, kun serbialainen keskitorjuja Dubravka Rakic palaa noin puolentoista vuoden tauon jälkeen joukkueen kokoonpanoon. Hänen tapaninpäivänä (26.12.) alkava sopimuksensa kattaa tämän ja ensi kauden.

Vaikka keskitorjuja ei roolinsa puolesta pelaa koskaan kokonaista ottelua, oli Rakicin (s. Stojanovic) rooli valtava LP Viestin ylivoimaisimpina aikoina 2010-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Varsinkin hänen ja ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvilin yhteistyö oli monesti saumatonta.

Ja kas kummaa, pian nämä pelaajat ovat jälleen yhdessä. Tuchashvili palasi viime kaudeksi Saloon passaamalla LP Viestin liiga- ja cup-mestariksi. Kuluva kausi on alkanut viestiläisiltä hyvin jo muutenkin, mutta Rakicin saapuminen muuttaa tilannetta huimasti.

Rakic pelasi LP Viestissä edellisellä kerralla viisi kautta (2011-2016). Hänet valittiin pelaajien äänestyksessä kauden 2014 parhaaksi liigapelaajaksi sekä liigan tähdistöseitsikkoon 2012, 2014, 2015 ja 2016.