New Yorkin poliisi varmisti putkipommimiehen henkilöllisyyden – paikallinen opiskelija STT:lle: ”Metromatkustajat arvasivat, mistä on kyse”

0

New Yorkin poliisi julkisti maanantaina Port Authorityn linja-autoasemalla putkipommin räjäyttäneen miehen henkilöllisyyden.
Teosta epäilty on 27-vuotias Akayed Ullah. Hän on bangladeshilaistaustainen Brooklynissä asuva entinen taksinkuljettaja.
Manhattanilla sijaitsevalla bussiasemalla räjähti pommi maanalaisella käytävällä Suomen aikaa iltapäivällä.
New Yorkin pormestari Bill de Blasio varmisti tiedotustilaisuudessa, että mies yritti tehdä terrori-iskun. Iskussa loukkaantui neljä ihmistä. Heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia.
New Yorkin poliisipäällikkö James O’Neill kertoi räjähteen olleen kiinnitettynä tekijään, joka loukkaantui muun muassa käsistään ja vatsastaan. Epäilty otettiin kiinni, ja hän on sairaalahoidossa.
Epäilty on kertonut tutkijoille tehneensä iskun Israelin Gazassa viime aikoina tekemien tekojen vuoksi, kertoo CNN.

Osa metrolinjoista evakuoitiin

New Yorkissa opiskeleva Yasemin Esmen kertoo STT:lle monien paikallisten myöhästyneen töistä ja luennoilta maanantaiaamuna pommi-iskun vuoksi.
Iskun seurauksena osa metrolinjoista evakuoitiin. Junat myös ajoivat tapahtumapaikan lähellä olevien pysäkkien ohitse.
Linja-autoasema avattiin jälleen liikenteelle muutama tunti tapahtuneen jälkeen.
– Metrossa matkalla luennolle noin tunti tapahtuman jälkeen konduktööri ilmoitti, ettemme pysähtyisi kyseisellä asemalla poliisitutkinnan vuoksi, Esmen kertoo.
– Osa matkustajista katsoi toisiaan merkitsevästi, mutta kukaan ei sanonut mitään eikä mennyt paniikkiin.

Naapuri: Vuokralaiset kuulivat epäillyn asunnosta huutoa

Ullahin kodin vieressä sijaitsevan rakennuksen omistava Alan Butrico kertoi CNN:lle Ullahin käyttäytyneen varsin epäsosiaalisesti.
Ullah eli Butricon mukaan Brooklynissä samassa rakennuksessa kahden sisarensa kanssa.
Butricon vuokralaiset ovat kertoneet tälle kuulleensa Ullahin asunnosta kirkumista ja huutoa kahtena viime yönä, mutta he eivät kuitenkaan ilmoittaneet asiasta poliisille.
– Hän (Ullah) ei ollut lainkaan ystävällinen. Hänen perheensä pysytteli hiljaa omissa oloissaan. He eivät puhuneet kenellekään, Butrico sanoi.

http://edition.cnn.com/2017/12/11/us/new-york-possible-explosion-port-authority-subway/index.html

STT

Kuvat: