Pienpanimot saavat ulosmyyntioikeuden

0

Mathildedalin Panimo Oy:n isäntä Tuomo Holm on mielissään alkoholilain muutoksesta. Kaikki pienpanimot saavat nyt ulosmyyntioikeuden, ja alle 500 000 litraa vuodessa tuottavat panimot saavat myydä omista panimoistaan tuotteita, joiden alkoholiprosentti voi olla alle 12 prosenttia. Isommilla, 15 miljoonaan litraan saakka vuodessa tuotannossaan yltävillä panimoilla myytävän oluen alkoholiprosentti jää samaan kuin kaupoissa eli 5,5 prosenttiin.

– Olisin tietenkin toivonut, että alkoholiprosentin raja olisi ollut sama ja koskenut kaikkia pienpanimoita, sanoo Holm, jonka pienpanimo tuottaa alle 70 000 litraa olutta vuodessa. Panimossa on kaksi työntekijää.
Vähittäismyyntilupa 5,5 alkoholiprosenttiin tulee voimaan heti tammikuusta.

– Meillä on jo myynti- ja vähittäismyyntilupa 4,7 prosenttiin saakka ollutkin. Alle 12 prosentin juomien myynnille vahvistus haetaan vielä erikseen, sillä viranomaisen ohjeistus puuttuu, sanoo Holm.

– Nyt saadaan puolet enemmän olutta myyntiin. Vain yksi meidän vahvemmista oluista on tällä hetkellä myynnissä Alkossa. Kuitenkin asiakkaat kyselevät tuotteita suoraan panimosta, sanoo kolme vuotta panimoa isännöinyt Holm.

 

Lue lisää 21.12.2017 lehdestä