Prinssi Gabriel kastettiin tänään Tukholmassa – Carl Philipin ja Sofian poika on kruununperimysjärjestyksessä kuudes

0

Prinssi Gabrielin kastetilaisuus pidettiin tänään kuninkaanlinnan kirkossa Tukholmassa. Elokuun lopussa syntynyt Gabriel Carl Walther on prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin toinen lapsi.
Gabriel on titteliltään Taalainmaan herttua ja Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä kuudennella sijalla. Gabrielin isoveli, prinssi Alexander, on runsaan vuoden ikäinen.
Nuoren prinssin kastoi Uppsalan arkkipiispana toiminut Anders Wejryd. Gabriel oli puettu asuun, jota käytti kastemekkona ensimmäistä kertaa hänen isoisoisänsä Kustaa Aadolf.
Kummeja prinssi Gabrielilla on viisi. Heitä ovat prinsessa Madeleine, prinsessa Sofian sisko Sara Hellqvist ja läheinen ystävä Carolina Pihl sekä prinssi Carl Philipin yhtiökumppani OscarKylberg ja serkku Thomas de Toledo Sommerlath.
Paikalla kastetilaisuudessa oli kuninkaallisen perheen lisäksi lukuisia kutsuvieraita. Tilaisuudessa oli useita musiikkiesityksiä, ja kuningas Kaarle Kustaa antoi nuorelle prinssille tälle kuuluvan kunniamerkin.

Lisää kuninkaallisia odotettavissa

Kastejuhlat ovat yleistyneet Ruotsin hovissa viime vuosina. Gabriel on nyt kuudes kuninkaallinen, joka kastetaan vuoden 2012 jälkeen. Tuolloin kastettiin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin esikoinen prinsessa Estelle.
Prinssi Gabrielin kastetilaisuudessa Estelle sai vastuullisen tehtävän kaataa kasteveden kastemaljaan. Estellen oma pikkuveli prinssi Oscar kastettiin viime vuoden toukokuussa.
Kastejuhlat ovat myös saamassa jatkoa, sillä jo elokuussa tiedotettiin, että prinsessa Madeleine ja hänen puolisonsa Chris O’Neill odottavat perheenlisäystä. Kyseessä on parin kolmas lapsi. Pariskunnan esikoinen prinsessa Leonore syntyi helmikuussa 2014. Prinssi Nicolas puolestaan näki päivänvalon kesäkuussa 2015.

STT

Kuvat: