Tehdaskadun putkirikon syynä kiven tekemä reikä

6
Rikkoutunutta runkoputkea korjataan Tehdaskadulla Salon keskustassa.

Tehdaskadun putkirikon korjaustyöt Salon keskustassa on saatu päätökseen, ja katu on avattu liikenteelle. Haljenneen runkoputken korjaus kesti sunnuntain alkuiltaan saakka.

Vesijohtoveteen on lisätty turvallisuustoimenpiteenä veden puhdistamiseksi klooria, minkä vuoksi vesi saattaa olla harmaata ja haista kloorille. Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Kontio kehottaa juoksuttamaan vettä, jos kloorin haju on voimakas.

Vesilaitosesimies Mika Niemisen mukaan vielä maanantaina on tullut muutamia soittoja veden laadusta ja mustista hippusista veden seassa. Nieminen toteaa, että kyseessä on mangaani, jota irtoaa putkista. Se ei ole vaarallista, ja vettä voi käyttää.

Runkovesiputki rikkoutui Lounean kohdalla kymmenen aikaan sunnuntaiaamuna. Katkoksesta aiheutui laaja häiriö vedenjakeluun. Aamulla ilman vettä oltiin muun muassa Tupurissa, Karjaskylässä, Sirkkulassa ja Viitannummella.

Salon Vesi sai runsaasti ilmoituksia häiriöistä. Syy katkoksiin selvisi, kun päivystykseen ilmoitettiin veden lainehtivan Tehdaskadulla, kertoo Nieminen. Päivän aikana katkos saatiin rajattua kaupungintalon lähitaloihin.

Koko sunnuntaipäivän kestäneissä korjaustöissä selvisi, että putken kyljestä oli lohjennut metrin mittainen pala pois. Putki oli lisäksi haljennut metrin matkalta.

Syynä palan irtoamiseen oli kivi, joka oli painanut reiän muoviputken kylkeen. Niemisen mukaan putken vieressä oli pari aika isoa kiveä. Ne ovat jääneet siihen silloin, kun putki on tehty, ilmeisesti vuonna 1970.

Tehdaskatu jouduttiin sulkemaan tielle valuneen veden vuoksi. Katu saatiin kuntoon sunnuntaina iltayhdeksältä.

Päivitetty maanantaina 1.1.2018 klo 17.50.

marco

Facebookissa tiedotettu yli tunti sitten, mutta kaupungin nettisivuilla vasta varttitunti sitten. Olisiko kaupungin syytä miettiä tiedotustapojaan uudestaan. Varsinkin Salon veden kohdalta aina sama tilanne: tiedotus pätkii – ja pahasti.

keijo.k

Hommatkaa liikkuva ämyri jonka kanssa kiertää häiriöaluetta!

Reiska

On ihme, ettei putkirikosta vaadita vesilaitokselta tällä kertaa ilmoitusta pari päivää aikaisemmin.

Paukkula

Kyllä me kestetään. Huomenna saa nelosta.

Pasi

Koko ajanhan sitä on jo saanut.

älytönkö netitön?

Ja entä heidän tiedonsaantinsa, joilla ei ole netti- eikä älypuhelimia? Hekin haluavat tiedon poikkeavista olsuhteista.