Riistapäällikkö Heikki Uotilalle Paimio-mitali

4
Heikki Uotila vastaanotti Paimio-mitalin juhlatilaisuudessaa Vistan koululla. Kuva: Jouni Lehtiranta

Riistapäällikkö Heikki Uotilalle on myönnetty Paimio-mitali.

Uotila on koulutukseltaan biologi. Hän on työskennellyt Lapin maakuntamuseon amanuenssina ja Urho Kekkosen kansallispuiston johtajana. 1980-luvun lopulla avautui paikka riistapäällikkönä Varsinais-Suomen riistanhoitopiirissä, jonka toimisto sijaitsi Paimiossa. Uotila toimi riistapäällikkönä vuoteen 2010 asti.

Uotila on toiminut Paimiossa monissa yhdistyksissä ja toiminut esimerkiksi erilaisten työpajojen vetäjänä ja kouluttajana.

– Heikki Uotilan panos yleishyödyllisten ja luontoasioiden edistäjänä on ollut laaja-alaisuudessaan ja pitkäjänteisyydessään huomattava, todetaan perusteluissa.

Paimio-mitalin saajat päättää Paimion kaupunginhallitus.

Urpo

Ainakaan hirvieläinkantoja ei tuona aikana saatu kestävälle tasolle.

Kari

Mitähän Urpo tarkoittaa ”kestävälle tasolle” ilmaisullaan? Mielestäni tällä hetkellä taso on liiankin hyvä, hirviäeläimiä on paljon.

Kannan taso ei korjaannu vuodessa eikä kahdessa. Onko sorkkaeläinten ”kestävä taso” tällä hetkellä kestävä?

Urpo

Kestävä taso on sellainen, jossa kannat on sopusoinnussa luontoarvojen, liikenneturvallisuuden ja muiden haittojen (pääasiassa metsätalous) aiheutumisen suhteen. Tällä hetkellä, kuten myöskään aikajaksolla 80-luvun lopusta vuoteen 2010, yksikään noista ei ole lähelläkään toteutumista. Hirvikanta pitäisi puolittaa ja valkohäntäpeura hävittää kokonaan, jotta voitaisiin alkaa puhua kestävällä pohjalla olevasta riistanhoidosta. Samoin talviruokinta, joka edistää myös villisikojen leviämistä, pitäisi lopettaa välittömästi.

Kari

Meni oikealle henkilölle, kiitokset Heikki.