Sanoisin, että

1

ASKO LEHTONEN. Tasavallan presidentiksi kannattaa pyrkiä. Siinä virassa on vähän valtaa, mutta paljon tilaisuuksia sanoa, mitä ajattelee.
Linnan juhlissa vieraat sanovat jotain presidentille ja presidentti vastaa. Television katsojat eivät kuule, mitä puhutaan. Pitää lukea huulilta tai arvata.
Vierasjono on niin pitkä, että sanomisensa kannattaa suunnitella valmiiksi.

Laulu- ja liikuntaministeri Sampo Terhoa pyytäisin ottamaan selvästi liian pienen pipon päästä, kun ollaan sisällä.
– Och välkommen, ja jos et ymmärtänyt, opettele ruotsia, juntti, vaikka kyllähän sinä sitä jo osaat.
Finlandia-voittajaa ja Pro Finlandia -mitalin saanutta Juha Hurmetta opettaisin, että paimiolaispojan pitää puhua edes vähän lounaismurretta, jotta ihmiset ymmärtävät, mitä kautta kirjasivistys on tullut Suomeen.

Helsingissä Töölössä on kehkeytymässä mielenkiintoinen tilanne, kun itsenäisyyspäivänä samalla torilla on marssille lähteviä kansallismielisiä ja lasten tapahtuma, jossa on muun muassa alpakka-aitaus.
Sanoisin, että päästäkää alpakat irti ja laittakaa marssijat aitaukseen.

Salon näyttämöllä oli juuri Pikku prinssi -näytelmän ensi-ilta. Pikku prinssejä nähtiin myös kasvuyritysten Slush-tapahtumassa Helsingissä, vaikka kaikista prinsseistä ei koskaan kasva kuninkaita. Paikalla olivat Britannian William, Ruotsin Daniel ja Hollannin Constantijn.
Varsinkin prinssi Williamille sanoisin, että kiva kun kävit. Lapset näyttivät tykkäävän. Erityisen lämpimältä tuntui, kun näin, mitä sait lahjaksi Slushissa. Tekoäly-, kryptovaluutta- ja lohkoketjutekniikkapuheen keskellä sinulle lahjoitettiin Suomesta kotiin vietäväksi kaksi keppihevosta.

Muille presidenttiehdokkaille sanoisin, että voitte jättää gallupien kannatuslukunne tuohon oven pielessä olevaan lippaaseen. Lähetän koko saaliin Saloon, missä sillä voidaan hankkia prosenttitaidetta.
Senkin sanoisin, että aika moni poliitikko saa vuoden aikana postia kansalaisilta. Sitä tulee Huttusilta, Puttosilta ja Lehtosilta, mutta vain minä olen saanut kiitoskirjeen Mattisilta.

Eila Mamia

:D..”että paimiolaispojan pitää puhua edes vähän lounaismurretta, jotta ihmiset ymmärtävät, mitä kautta kirjasivistys on tullut Suomeen” 😀
Taas sain tässä itsekseni monet hymyt kolumniasi lukiessani.
Iloista, hymyilevää itsenäisyyspäivää sinullekin Asko, ja tietysti Ullalle myös.